Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πυροσβέστης Αλεξανδρούπολη – Έβρος: Με τιμές ήρωα η κηδεία του 46χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβέστης Αλεξανδρούπολη – Έβρος: Με τιμές ήρωα η κηδεία του 46χρονου

Πυροσβέστης Αλεξανδρούπολη - Έβρος: Ο άτυχος πυροσβέστης πήγε να πάρει τα πράγματά του από το πυροσβεστικό όχημα και τον παρέσυρε το ρέμα

Το τελευταίο αντίο στον αρχιπυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια απεγκλωβισμού μαθητών σε σχολείο της περιοχής Απαλού Έβρου, λένε συγγενείς. φίλοι και συνάδελφοι του άτυχου 46χρονου. Στην κηδεία που τελέστηκε στον Άγιο Γεώργιο στην Νέα Χιλή, βρέθηκε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης. Ο Ιωάννης Ζαφειρόπουλος -ο οποίος αφήνει πίσω του τρία παιδιά- ήταν πλήρωμα σε όχημα με άλλους δύο συναδέλφους του και πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή που είχε πληγεί από πλημμύρες. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο οι πυροσβέστες κατέβηκαν από το όχημα με τον 46χρονο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής που επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή, προς τιμήν του άτυχου πυροσβέστη.  Η πρόταση, ως ελάχιστο φόρος τιμής, που αποτελεί “ένα παράδειγμα ηρωισμού και αυτοθυσίας που πρέπει να διδάσκουμε τα παιδιά και την κοινωνία”, έγινε από τον εισηγητή της μειοψηφίας Νίκο Φίλη και έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Το πυροσβεστικό όχημα είτε ακινητοποιήθηκε είτε εξετράπη της πορείας του, στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης-Κήπων κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο. Ο άτυχος πυροσβέστης βγήκε από το όχημα με συναδέλφους του, ωστόσο τα νερά τον παρέσυραν και έπεσε μέσα σε φρεάτιο. “Το μικρό πυροσβεστικό όχημα πέρασε από ένα μικρό ρέμα που υπερχείλισε, και μπλόκαρε, με συνέπεια το μπροστινό τμήμα του να βυθιστεί στα νερά… Ο συνοδηγός κατάφερε να βγει, αλλά ο οδηγός παρασύρθηκε βγήκε στην πλευρά του αεροδρόμιου και εντοπίστηκε νεκρός”, είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Πυροσβέστης Αλεξανδρούπολη: Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας

«Η πυροσβεστική επιχειρούσε στην περιοχή να βοηθήσει τα παιδιά του σχολείου. Αυτός δεν είναι δρόμος. είναι αδιέξοδο σε εκείνο το σημείο. Με το πολύ νερό που υπήρχε δεν κατάλαβαν ότι ήταν ρέμα, προχώρησαν και πέσαν μέσα. Πρόλαβα και έσωσα το πρώτο όχημα της πυροσβεστικής, όχι, όμως, και το δεύτερο. Δεν πρόλαβα. Πήγε να πάρει τα πράγματά του ο Γιάννης και τον παρέσυρε το ρέμα» είπε στο Open TV Γιώργος Μαργαρίτης, αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού.

Αλεξίου: Πριν δύο βδομάδες ξαναζήσαμε δύσκολες στιγμές στο σχολείο

Από την πλευρά του ο Αν. Αλεξίου, διευθυντής του δημοτικού σχολείου Απαλού Αλεξανδρούπολης, μιλώντας στο OPEN TV εξήγησε ότι αφού ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός των μαθητών του σχολείου το πυροσβεστικό όχημα έφυγε για να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό σπιτιών τα οποία είχαν γεμίσει με νερό γύρω από το σχολείο. «Οι μαθητές μεταφέρθηκαν με λεωφορεία του δήμου και ένα όχημα του στρατού. Συνολικά 21 μαθητές απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια της πυροσβεστικής από τους συνολικά 118 του σχολείου. Πριν από δύο βδομάδες ξαναέζησε η περιοχή δύσκολες στιγμές» τόνισε ο κ. Αλεξίου.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις