Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρκουδάκι κοκαΐνη: 317 γραμμάρια σε λούτρινο παιχνίδι
ΕΛΛΑΔΑ

Αρκουδάκι κοκαΐνη: 317 γραμμάρια σε λούτρινο παιχνίδι

Αρκουδάκι κοκαΐνη: Με ένα λούτρινο παιχνίδι επιχείρησαν να μεταφέρουν από την Αθήνα 317 γραμμάρια κοκαΐνης σε μορφή βράχου.

Με ένα  χαριτωμένο λούτρινο αρκουδάκι επιχείρησε κύκλωμα ναρκωτικών από την Αθήνα, να προωθήσει κοκαίνη σε συνεργούς του στη Μύκονο. Ωστόσο, τα στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, έχοντας τις σχετικές πληροφορίες από τη Δίωξη στη Θεσσαλονίκη, μόλις το ύποπτο ζευγάρι αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του «νησιού των ανέμων» το ακινητοποίησαν και προχώρησαν σε έλεγχο. Όταν βρήκαν το αρκουδάκι στις αποσκευές της γυναίκας, το άνοιξαν και στο εσωτερικό του βρήκαν 317 γραμμάρια κοκαίνης, συσκευασμενης σε τρεις νάυλον συσκευασίες. Την ίδια στιγμή και ο άνδρας από την Αλβανία παρέδωσε ποσότητα κοκαίνης που μετέφερε στις δικές του αποσκευές.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η 32χρονη συλληφθείσα, φέρεται να είπε στους λιμενικούς ότι έκανε τη μεταφορά του λούτρινου παιγνιδιού για 600 ευρώ που της έδωσαν κάποιοι στην Αθήνα. Για την υπόθεση το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε τα εξής:  «Στη σύλληψη δυο αλλοδαπών ηλικίας 43 και 32 ετών, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες,  στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου και σε συνεργασία με το τμήμα Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, για κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Λούτρινο αρκουδάκι

Αρκουδάκι κοκαΐνη: Προμηθευτές στην Αθήνα

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω 43χρονος προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες από έτερα άτομα στην Αθήνα τις οποίες και μετέφερε για την περαιτέρω διακίνηση τους στη Μύκονο. Στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών ελέγχων, οι ανωτέρω αλλοδαποί εντοπίστηκαν να εξέρχονται την 29-01-2021 από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμένα της Μυκόνου, ο 43χρονος με Ι.Χ.Ε όχημα ενώ η 32χρονη ως πεζή. Στη συνέχεια αμφότεροι τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση. Στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή χειριστή συνοδού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου, ακινητοποίησαν αμφότερους τους αλλοδαπούς οι οποίοι κινούνταν με Ι.Χ.Ε. όχημα κατευθυνόμενοι προς το λιμένα Μυκόνου.

Αρκουδάκι κοκαΐνη: Σε τρεις νάυλον συσκευασίες

Μετά από ενδελεχή έλεγχο διαπιστώθηκε η μεν 32χρονη να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένα εντός λούτρινου παιχνιδιού, τρεις  νάιλον συσκευασίες με ποσότητα κοκαΐνης, σε μορφή βράχου, τριακοσίων δέκα επτά γραμμαρίων και τριάντα πέντε δεκάτων του γραμμαρίου (317,35γρ), ο δε 43χρονος να μεταφέρει και αυτοβούλως παραδίδει τέσσερις  αυτοσχέδιες ισοβαρείς νάιλον συσκευασίες, περιέχουσες λευκή σκόνη κοκαΐνης συνολικού βάρους τριών γραμμαρίων και δέκα οκτώ δεκάτων του γραμμαρίου (3,18γρ). Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά, ένα  Ι.Χ.Ε. όχημα, τρία  κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των εξακοσίων ευρώ (600€).

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις