Αθήνα

°C

Δευτέρα

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 9χρονη αλλεργία: Χαραμάδα αισιοδοξίας για την μικρή
ΕΛΛΑΔΑ

9χρονη αλλεργία: Χαραμάδα αισιοδοξίας για την μικρή

9χρονη αλλεργία: Η 9χρονη μαθήτρια, η οποία υπέστη σοβαρό αλλεργικό σοκ από γλυκό που κεράστηκε στο σχολείο της, παραμένει σε μηχανική υποστήριξη.

Χαραμάδα αισιοδοξίας ότι η μικρούλα τους ανταποκρίνεται και ότι μπορεί να τα καταφέρει άφησαν οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, στους γονείς της 9χρονης μαθήτριας που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ έπειτα από αλλεργικό σοκ που υπέστη από γλυκό-κέρασμα που έφαγε στην τάξη της. Ο οργανισμός του μικρού κοριτσιού από το Βελεστίνο, όπως είπαν οι γιατροί, έδειξε μικρό σημάδι αντίδρασης στη φαρμακευτική αγωγή που της χορηγείται. Είναι, ωστόσο, πολύ νωρίς ακόμη για να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα και οι γιατροί να μπορούν να μιλήσουν με βεβαιότητα ότι ο κίνδυνος ξεπεράστηκε, αφού η κλινική της εικόνα εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά κρίσιμη».

Η 9χρονη μαθήτρια, η οποία υπέστη σοβαρό αλλεργικό σοκ από γλυκό που κεράστηκε στο σχολείο της, παραμένει σε μηχανική υποστήριξη όλες αυτές τις μέρες και σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ενδεικτικό της σκληρής μάχης που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή.

«Μπορεί να δείχνει σημάδια αντίδρασης ο οργανισμός, αλλά και πολύ πρώιμο ακόμη να μπορεί να μιλήσει κανείς για τα επόμενα βήματα. Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σταθερή αλλά ιδιαίτερα κρίσιμη» επισημάνθηκε χαρακτηριστικά στο τοπικό σάιτ taxydromos.gr, από πηγές που συνομιλούν καθημερινά με τους θεράποντες γιατρούς και τους νοσηλευτές της ΜΕΘ. «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Δεν χρειάζεται βιασύνη. Σκοπός είναι να μπορέσει η μικρούλα να ξεπεράσει τον κίνδυνο, που διατρέχει ακόμη» πρόσθεταν οι ίδιες πηγές.

9χρονη αλλεργία: Συγκλονίζει ο πατέρας της

Ο πατέρας της 9χρονης που νοσηλευέται στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ύστερα από αλλεργικό σοκ μίλησε στην εκπομπή Live News. Ο ίδιος ζήτησε, μέσω του ”Live News”, μια προσευχή και ένα κεράκι για την κόρη του που δίνει τιτάνια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. “Μια προσευχή κι ένα κεράκι όποιος μπορεί αυτό, τίποτα άλλο. Η μικρή είναι πολύ δυνατή, αυτό μας δίνει κουράγιο. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό δυστυχώς” αναφέρει ο πατέρας του μικρού κοριτσιού.

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γιατρούς γιατί έχουν δώσει ψυχή και σώμα. Δυστυχώς δεν υπάρχει… είναι δύσκολη η κατάσταση πολύ. Το παλεύει το μικρό, το παλεύουν και οι γιατροί…” συμπληρώνει ο πατέρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις