Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συρίγος χούντα: «Απομόνωσαν μία φράση 14 δευτερολέπτων»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρίγος χούντα: «Απομόνωσαν μία φράση 14 δευτερολέπτων»

Συρίγος χούντα: ''Κάθε χρόνο περιστατικά βίας στα Πανεπιστήμια''

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, ο οποίος στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την ίδρυση αστυνομικού σώματος στα ΑΕΙ χρησιμοποίησε ως επιχείρημα το γεγονός ότι την περίοδο της δικτατορίας υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα σε Πανεπιστημιουπόλεις. Ο υφυπουργός μίλησε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΘΕΜΑ 104,6 και τόνισε ότι «η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά είχε γίνει και το 1969», είπε ότι η αντιπολίτευση «απομόνωσε μια φράση 14 δευτερολέπτων που μιλούσα για ιστορικά φαινόμενα». «Το εξήγησαν και οι δύο συνομιλητές μου βγήκα και το εξήγησα και εγώ και ξανά έβγαλε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν το καταλαβαίνω», υπογράμμισε ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «αυριανισμό».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, όπου μεταξύ άλλων προβλέπει την ήπια αστυνόμευση στα ΑΕΙ, σχολίασε πως «παρότι στα περισσότερα ΑΕΙ υπάρχει απόλυτη ησυχία και ηρεμία υπάρχουν κάποια εμβληματικά κτίρια σε κεντρικά σημεία του αστικού ιστού όπου γίνονται πόλος έλξεως όλων αυτών των διάφορων στοιχείων που συνήθως είναι υπό την ομπρέλα της antifa και δίπλα τους υπάρχουν παραβατικά στοιχεία του κοινού ποινικού δικαιού».

Άγγελος Συρίγος: Κάθε χρόνο περιστατικά βίας στα Πανεπιστήμια

Κάθε χρόνο όπως εξήγησε, έρχονται στην επιφάνεια δεκάδες περιστατικά ασκήσεως βίας μέσα στα Πανεπιστήμια είτε από εξωπανεπιστημιακούς είτε σε βάρος καθηγητών και πρυτάνεων. Όπως είπε, στην πραγματικότητα οι Πρυτάνεις, όλα αυτα τα χρόνια δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν για έναν και μοναδικό λόγο, «γιατί μετά θα έπρεπε να έχουν 24ώρη προστασία. Όποιος έκανε διαφορετικά ήταν μόνος του απέναντι σε ανθρώπους που δεν έχουν πρόβλημα ακόμη και αν αφαιρέσουν ανθρώπινη ζωή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το σώμα που θα αστυνομεύει τα ΑΕΙ, ο κ. Συρίγος είπε ότι «είναι μια λάιτ εκδοχή της αστυνομίας για να παρακολουθεί τι γίνεται». Ξεκαθάρισε ότι θα είναι άοπλο και πάνω τους θα έχουν μόνο τα γκλοπ και χειροπέδες. Ενώ, σε περίπτωση ταραχών, θα επεμβαίνει το κανονικό σώμα της Αστυνομίας. Σημείωσε πως παρά τις αντιδράσεις, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί είτε την Παρασκευή το μεσημέρι είτε το αργότερο τη Δευτέρα. Ενώ χαιρέτισε την απόφαση για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, τονίζοντας ότι είναι μεταξύ άλλων μια σημαντική απόφαση.

Η ανάρτηση του Συρίγου στο Facebook

Μετά το σάλο που προκλήθηκε ο κ. Συρίγος είχε απαντήσει μέσω Facebook στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι “προκειμένου να απαξιώσει το λόγο των πολιτικών της αντιπάλων, τους ταυτίζει συχνά με τη χούντα, ή τους βαφτίζει φασίστες θεωρώντας ότι έτσι ακυρώνει τα επιχειρήματά τους”. Την ίδια ώρα, κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι “απομόνωσε μία αμιγώς ιστορική αναφορά” και πρόσθεσε ότι “σύμφωνα με τη λογική τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και η ιστορική αναφορά στα χρόνια της δικτατορίας, σε κάνει χουντικό. Να καταργήσουμε και τις βόλτες στο Τατόι για να μην κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί!”.

”Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί! Ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να απαξιώσει το λόγο των πολιτικών του αντιπάλων, τους ταυτίζει συχνά με τη χούντα, ή τους βαφτίζει φασίστες θεωρώντας ότι έτσι ακυρώνει τα επιχειρήματά τους. Παλαιότερα είχαμε τους Γερμανοτσολιάδες. Τον τελευταίο καιρό με αφορμή το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση και την προστασία των ΑΕΙ από την ανομία, μιλάει για αναβίωση του σπουδαστικού της ασφάλειας επί δικτατορίας!

Με αυτή τη λογική κινούμενος ο ΣΥΡΙΖΑ απομόνωσε μία αμιγώς ιστορική αναφορά που έκανα στο πλαίσιο μίας υποδειγματικής συζητήσεως για το νομοσχέδιο, που διοργάνωσε διαδικτυακά τη Δευτέρα 25-1-2021 η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Κατά τη συζήτηση ξεφύγαμε από το σήμερα και αναφερθήκαμε σε πρακτικές άλλων εποχών”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις