Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ορειβάτες Όλυμπος – χιονοστιβάδα: Συγκλονίζει η μητέρα του 50χρονου αναισθησιολόγου
ΕΛΛΑΔΑ

Ορειβάτες Όλυμπος – χιονοστιβάδα: Συγκλονίζει η μητέρα του 50χρονου αναισθησιολόγου

Ορειβάτες Όλυμπος - χιονοστιβάδα: Συγκλονίζουν οι γονείς του Θοδωρή Χατζόπουλου, του αναισθησιολόγου που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο μαζί με τον συνάδελφό του γιατρό, Τηλέμαχο Ζαφείρη.

Συγκλονίζουν οι γονείς του Θοδωρή Χατζόπουλου, του αναισθησιολόγου από την Αγιά Λάρισας που έχασε τη ζωή του στον Όλυμπο μαζί με τον συνάδελφό του γιατρό, Τηλέμαχο Ζαφείρη. “Ήταν καλός και ακέραιος χαρακτήρας ο Θόδωρος. Όλοι είχαν καλά λόγια να πούνε. Μου είπαν ότι ήταν καλός γιατρός, αλλά πάνω από όλα άνθρωπος. Αυτό με ευχαρίστησε πολύ. Και μου είπαν ότι πρέπει να είμαι υπερήφανος για το γιο μου”, ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο Κώστας Χατζόπουλος. Από την πλευρά της η μητέρα του αναισθησιολόγου, μιλώντας για τον γιό της, δήλωσε με δάκρυα στα μάτια: “Με πήρε η εγγονή μου και μου είπε ότι ο μπαμπάς μου πέθανε στα χιόνια. Ο πόνος είναι πολύ μεγάλος”.

Συγκλονισμένοι είναι και οι συνάδελφοι των δύο γιατρών 49 και 46 ετών. “Λόγια δεν υπάρχουν, έχουμε σιωπήσει από χθες. Ήταν η ψυχή της μονάδας μας”, ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός, τονίζοντας τη συνεισφορά των δύο γιατρών στη μάχη που δίνουν εδώ και μήνες οι υγειονομικές μονάδες της χώρας κατά του κορoνοϊού.

“Σώσαμε πολύ κόσμο χάρη στις προσπάθειες των δύο αυτών παιδιών” συμπλήρωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ. Όλοι οι συνάδελφοί τους είναι συντετριμμένοι και αδυνατούν να πιστέψουν την τραγική τους μοίρα. Οι δύο γιατροί εργάζονταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, στην “πρώτη γραμμή” στη “μάχη” κατά του κορονοϊού.

Οι άτυχοι γιατροί, Τηλέμαχος Ζαφειρίδης (αριστερά) και Θεόδωρος Χατζόπουλος -Φωτογραφίες: Larissanet.gr
Γιατροί Όλυμπος

Ορειβάτες Όλυμπος: Φίλος τους πρότεινε να μην ανέβουν

Στο MEGA μίλησε και φίλος των ορειβατών που ανέβηκαν στον Όλυμπο, τονίζοντας πως τους πρότεινε να μην ανέβουν στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς είχε βρέξει και υπήρχε ο κίνδυνος χιονοστιβάδας. Ο Θόδωρος Χατζόπουλος, αναισθησιολόγος από την Αγιά Λάρισας, 49 ετών και πατέρας ενός παιδιού και ο Τηλέμαχος Ζαφείρης, παθολόγος-εντατικολόγος, από τη Ραψάνη, 46 ετών και πατέρας τριών παιδιών μεταφέρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους στο Κ.Υ Ελασσόνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Οι δυο γιατροί είχαν πάρει το ρεπό τους και ανέβηκαν στον Όλυμπο για να κάνουν ορειβατικό σκι, αγαπημένο τους χόμπι.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

“Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο . Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη.

Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορoνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις