Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φλώρος αλεξίπτωτο: Ο στρατηγός πηδά από ελικόπτερο μαζί με τα “βατράχια”
ΕΛΛΑΔΑ

Φλώρος αλεξίπτωτο: Ο στρατηγός πηδά από ελικόπτερο μαζί με τα “βατράχια”

Φλώρος αλεξίπτωτο: ​Πήδηξε με αλεξίπτωτο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος σε στρατιωτική άσκηση.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, πραγματοποίησε άλμα με αλεξίπτωτο από ελικόπτερο, ​στο πλαίσιο προγραμματισμένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Ειδικότερα, ο κ. Φλώρος συμμετείχε σε θαλάσσιο άλμα στατικού ιμάντα από Ελικόπτερο Chinook CH – 47D και σε συντήρηση ικανότητας βατραχανθρώπου, μαζί με προσωπικό της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, στη ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Νέα Περάμου Αττικής.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Στρατόπεδο “ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ” έκοψε τη Βασιλόπιτα και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό των Μονάδων του.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την επιχειρησιακή εκπαίδευση και από το άλμα που πραγματοποίησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Εντυπωσιακές εικόνες από άσκηση του πυροβολικού σε συνθήκες ψύχους

Το διήμερο 26 και 27 Ιανουαρίου μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού διεξήγαγαν επιχειρησιακή εκπαίδευση σε χιονοσκεπή εδάφη. Η στρατιωτική άσκηση έγινε υπό συνθήκες δριμέος ψύχους, με τις μονάδες να εκμεταλλεύονται τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. Όπως ανακοινώθηκε, η επιχειρησιακή εκπαίδευση περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τακτικές ασκήσεις επιπέδου μηχανοκίνητης διμοιρίας, ουλαμού μέσων αρμάτων και ουλαμού πυροβολικού, καθώς και εκτέλεση πορειών.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού δημοσίευσε βίντεο με την εκπαίδευση.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες παρακάτω:
 εκπαίδευση σε χιονοσκεπή εδάφη και υπό συνθήκες δριμέος ψύχους  εκπαίδευση σε χιονοσκεπή εδάφη και υπό συνθήκες δριμέος ψύχους  εκπαίδευση σε χιονοσκεπή εδάφη και υπό συνθήκες δριμέος ψύχους  εκπαίδευση σε χιονοσκεπή εδάφη και υπό συνθήκες δριμέος ψύχους
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Εν Rafale οφθαλμού, οι ένοπλες δυνάμεις σε νέα εποχή»
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Όποιος μας αναγνωρίζει σαν εχθρό τον αναγνωρίζουμε κι εμείς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις