Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υπόθεση Μαρσελίνο: Ξανά στην επικαιρότητα η υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μαρσελίνο: Ξανά στην επικαιρότητα η υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

Υπόθεση Μαρσελίνο: Σε έρευνα στο σπίτι του απαγωγέα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 474 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή βράχου.

Ο άνθρωπος, που κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια για την απαγωγή και δολοφονία του 17χρονου «Μαρσελίνο», του αποκαλούμενου από τους φίλους του και «Μαραντόνα του Αιγάλεω», βγήκε από τη φυλακή, αλλά συνελήφθη και πάλι. Αυτή τη φορά για εμπόριο ηρωίνης στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο 51χρονος, σήμερα, πρώην ισοβίτης, αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Αλικαρνασσού, επίσης στην Κρήτη, το 2017. Όπως και οι υπόλοιποι, που ενεπλάκησαν και καταδικάστηκαν για την απαγωγή του 17χρονου τσιγγάνου Γιάννη Τσατσάνη, δεν επέστρεψε στην Αγία Βαρβάρα. Ήδη, κάποιοι είχαν δείξει τις διαθέσεις τους για εκδίκηση, όταν την ώρα της μεταγωγής ενός εκ των συλληφθέντων, πυροβόλησαν στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας(!) τραυμάτισαν τον στόχο τους, ενώ κινδύνεψαν να σκοτωθούν συνοδοί αστυνομικοί!

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όλοι πλέον ζούσαν με το φόβο των αντιποίνων. Ένας εκ των κατηγορηθέντων διέφυγε στην Τουρκία όπου συνελήφθη για εμπόριο ναρκωτικών και εκδόθηκε στην Ελλάδα κι ένας ακόμη στις Η.Π.Α, όπου συνελήφθη από το F.B.I. χρόνια μετά. Έτσι και ο 51χρονος μετά την αποφυλάκισή του έμεινε στην Κρήτη- μακριά από την Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω, όπου είχε λάβει χώρα η απαγωγή- και συγκεκριμένα στο Γάζι, λίγο έξω από το Ηράκλειο. Τον τελευταίο καιρό έφθασαν πληροφορίες στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηρακλείου ότι ο προαναφερόμενος εμπλέκεται σε εμπορία ηρωίνης, η οποία παραδίδεται σε μικρέμπορους μετά από ραντεβού στο σπίτι του.

Ηρωίνη

Υπόθεση Μαρσελίνο: Μέσα στο… ψυγείο

Οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση και μετά από έφοδο παρουσία εισαγγελέα, βρήκαν και κατάσχεσαν, κρυμμένα μέσα στο… ψυγείο, 474 γραμμάρια ηρωϊνης, σε μορφή βράχου. Ήδη είχαν συλληφθεί ακόμη ένας άνδρας και μία γυναίκα, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν προμηθευτεί ηρωίνη σε συσκευασίες και στο σπίτι τους, μεταξύ των άλλων, βρέθηκε και ζυγαριά ακριβείας, στοιχείο που παραπέμπει στην εμπορία.

Ψυγείο

 

Υπόθεση Μαρσελίνο: Το χρονικό της απαγωγής-δολοφονίας

Η απαγωγή και εν συνεχεία τραγική κατάληξη της υπόθεσης του Μαρσελίνο, ήρθε να παγώσει τη χώρα τον Μάρτιο του 1990. Μια ομάδα πέντε έξι ατόμων, απήγαγαν τον 17χρονο «Μαραντόνα» του «Κεραυνού» Αγίας Βαρβάρας και απαίτησαν λύτρα 150.000.000 δραχμών-τότε- από την οικογένειά του, καθώς ο πατέρας του ήταν εύπορος εισαγωγέας ηλεκτρονικών ειδών. Ανάμεσα στους εμπλεκόμενους, ήταν γνωστοί του, δύο φίλοι ακόμα και συγγενής του… Οι απαγωγείς μάλιστα, προσποιούνταν τους Ιταλούς στο τηλέφωνο, για να… ενοχοποιήσουν την ιταλική μαφία(!), ενώ συνέχιζαν να ζητούν λύτρα ακόμα και όταν ο «Μαρσελίνο» δεν ζούσε. Το πτώμα του αδικοχαμένου αγοριού, βρέθηκε θαμμένο σε στάνη στα Σκούρτα Βοιωτίας. Ήταν από τις πρώτες απαγωγές στη χώρα, που κλήθηκε να εξιχνιάσει η Αστυνομία.

 

Κατασχεθέντα

Υπόθεση Μαρσελίνο: Οι κινήσεις των δραστών

Αλλά ούτε εκείνοι μπορούσα να φανταστούν στην αρχή ότι στην κηδεία του «Μαρσελίνο», ένας από τους δράστες σήκωσε το φέρετρο στον ώμο, ένας άλλος ρωτούσε παντού για να «βρεί» τον 17χρονο και ένας τρίτος έτρωγε το βράδυ με τους γονείς του θύματος και καταριόταν τους φονιάδες! Απόγευμα Κυριακής στις 18 Μαρτίου 1990. Ο Γιάννης Τσατσάνης καθόταν σε καφετέρια όταν δύο φίλοι του, του είπαν ότι γνώριζαν ποιοι είχαν κλέψει το κασετόφωνο από το αυτοκίνητό του και μπορούσαν να το βρουν.

Ο 17χρονος τους ακολούθησε και αφού άλλαξαν αυτοκίνητα στη Νίκαια πήγαν να βρουν το κασετόφωνο στο Σχιστό. Στα Πυροβολεία τους περίμεναν ο 51χρονος που συνελήφθη τώρα στην Κρήτη και δύο ακόμη. Τον κράτησαν αρκετές ημέρες σε ένα διαμέρισμα με κουκούλα στο κεφάλι και δεμένο. Τις ίδιες ώρες ένας από τους εμπλεκόμενους τηλεφωνούσε στον αγωνιώντα πατέρα του 17χρονου δήθεν ως Ιταλός και ζητούσε 150 εκατομμύρια δραχμές. Ο πατέρας συγκέντρωσε τα 30 εκατομμύρια. Σε κάποια στιγμή οι δράστες θεώρησαν ότι ο Μαρσελίνο αναγνώρισε από τις φωνές δύο από τους γνωστούς του. Και αποφάσισαν να σκοτώσουν το παιδί.

Υπόθεση Μαρσελίνο: Στα Σκούρτα Βοιωτίας

Το μετέφεραν σε ποιμνιοστάσιο στα Σκούρτα Βοιωτίας και εκεί, σύμφωνα και με την απόφαση του δικαστηρίου ο 51χρονος ήταν αυτός που τον πυροβόλησε. Αλλά οι δράστες εξακολούθησαν και μετά από το τραγικό γεγονός να ζητούν τα «λύτρα» έως ότου η Αστυνομία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι και να παγώνει για δεύτερη φορά με τις αποκαλύψεις την Κοινή Γνώμη της χώρας.

Μαρσελίνο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις