Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλαλητήριο τώρα Προπύλαια: Απίστευτος συνωστισμός στην πορεία για το νομοσχέδιο Κεραμέως
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο τώρα Προπύλαια: Απίστευτος συνωστισμός στην πορεία για το νομοσχέδιο Κεραμέως

Συλλαλητήριο τώρα Προπύλαια: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με απίστευτο συνωστισμό στο κέντρο της Αθήνας, παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα Προπύλαια με μαζική συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, οι οποίοι διαδηλώνουν κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια με κύριο σημείο αντίδρασης τη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας και την κατάργηση των «αιωνίων» φοιτητών, παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων. Στο συλλαλητήριο εκτός από τους φοιτητές, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν και εκπαιδευτικοί. Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε λίγο μετά τις 9:00 ο σταθμός του Μετρό «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ». Οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Κλειστές είναι για την ώρα και οι οδοί Σταδίου, Πανεπιστημίου και Αμαλίας.

Οι διαδηλωτές στρέφονται κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα Πανεπιστήμια και κυρίως κατά της δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας και κατά της κατάργησης των “αιωνίων” φοιτητών.  Χαρακτηριστικά, η ΔΟΕ ανέφερε ότι “η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, δέκα μήνες τώρα, αξιοποιούν την πανδημία και συρρικνώνουν όλο και περισσότερο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, διαμέσου του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., συνεχίζεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος επιβάλλοντας, γι’ άλλη μία φορά, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων. Η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία οχυρώνεται πίσω από την καταστολή και τον αυταρχισμό, επιδιώκοντας ένα γενικό σιωπητήριο στην ελληνική κοινωνία”.

Η ΟΛΜΕ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και αντιτίθεται στη θέσπιση κατώτατης βάσης εισαγωγής, αλλά και στην ίδρυση σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σημειώνοντας πως “στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας”. Ανάλογες συγκεντρώσεις γίνονται στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο της Κρήτης και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις