Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετάλλαξη κορονοϊού Ελλάδα: Νέα κρούσματα σε Κρήτη και Αττική
ΕΛΛΑΔΑ

Μετάλλαξη κορονοϊού Ελλάδα: Νέα κρούσματα σε Κρήτη και Αττική

Μετάλλαξη κορονοϊού Ελλάδα: Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες μέρες στη χώρα μετά τον εντοπισμό μεταλλαγμένων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες μέρες στη χώρα μετά τον εντοπισμό μεταλλαγμένων κρουσμάτων του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN περίπου δέκα κρούσματα της μετάλλαξης κορονοϊού που εντοπίζεται στη Μεγάλη Βρετανία ανιχνεύτηκαν στη χώρα μας. Τα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική και την Κρήτη, τα περισσότερα όμως στην Κρήτη. Επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναμένεται να εκδοθεί το απόγευμα.

Ανησυχία επικρατεί και στην Πάτρα εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας. Στο νοσοκομείο συνολικά νοσούν 46 άτομα με κορονοϊό, ενώ 3 νοσηλευτές διαγνώστηκαν με τον ιό σήμερα. Τα περισσότερα κρούσματα προέρχονται από τη συρροή που υπήρξε στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου. Oι έλεγχοι που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα θα εξακριβώσουν αν πρόκειται για μεταλλαγμένα κρούσματα.

Μετάλλαξη κορονοϊού: Έτσι κόλλησαν στην Κρήτη

Για τον τρόπο με τον οποίο προσβλήθηκε από τη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού μίλησε το ζευγάρι ηλικιωμένων από την Κρήτη. Η βρετανική μετάλλαξη έχει ήδη «ταξιδέψει» σε 70 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Μια από τις περιοχές όπου καταγράφονται κρούσματα αυτής της μετάλλαξης είναι και η Κρήτη. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Ηράκλειο Κρήτης διαπιστώθηκε θετικό στο νέο στέλεχος του κορονοϊού και μίλησε στο zarpanews.gr για την εμπειρία του. «Το παιδί μας είχε κάνει τρία τεστ στο Ντουμπάι, δεν υπήρχε υποψία ανησυχίας», ανέφεραν αρχικά οι ηλικιωμένοι, που νοσηλεύονται στην κλινική Covid του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο.

«Είναι 15 μέρες τώρα που σμίξαμε με την κόρη μας, η οποία βρίσκεται σε κατ’ οίκον καραντίνα σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Εγώ και η γυναίκα μου είμαστε χάλια, η κατάσταση μας είναι τραγική», σημείωσαν. Η κόρη του ηλικιωμένου ζευγαριού, όπως αναφέρει ο πατέρας στο zarpanews, επέστρεψε από το Ντουμπάι, όπου είχε ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους και συνάντησε τους γονείς της αφού προηγουμένως είχε υποβληθεί σε τρία τεστ κορονοϊού. Οι δύο ηλικιωμένοι έχουν ακόμα πολύ έντονα συμπτώματα και μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πότε θα πάρουν εξιτήριο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις