Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κηδεία Βαλυράκη: Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και οι γιοι του – Νέα στοιχεία για τον θάνατό του
ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Βαλυράκη: Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και οι γιοι του – Νέα στοιχεία για τον θάνατό του

Κηδεία Βαλυράκη: Με την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του να συνεχίζεται, συγγενείς, φίλοι και πολιτικοί συνοδοιπόροι αποχαιρέτησαν τον Σήφη Βαλυράκη.

Σε κλίμα οδύνης έγινε νωρίς το απόγευμα η κηδεία του Σήφη Βαλυράκη από το νεκροταφείο Παπάγου. Η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, μαζί με τους δύο γιους τους είπαν το τελευταίο αντίο στον Σήφη Βαλυράκη. Το «παρών» στην κηδεία έδωσαν στελέχη του ΚΙΝΑΛ, η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Νίκος Παπανδρέου, ο Μιχάλης Καρχιμάκης. Ο Σήφης Βαλυράκης έχασε τη ζωή του την Κυριακή στο δυστύχημα με τη βάρκα του στον Ευβοϊκό. Αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι επρόκειτο για δυστύχημα, ενδεχομένως ο Σήφης Βαλυράκης να γλίστρησε ή και να λιποθύμησε με αποτέλεσμα να καταλήξει στη θάλασσα και να χτυπηθεί από την προπέλα της δικής του βάρκας.

Ωστόσο, μάρτυρες υποστήριξαν ότι ο Σήφης Βαλυράκης είχε διαπληκτισμό με ένα ιδιοκτήτη ψαροκάϊκου ο οποίος έκανε δύο γύρους γύρω από τη βάρκα του Σήφη Βαλυράκη προκαλώντας κυματισμό. Ετσι, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο πρώην υπουργός να κατέληξε στη θάλασσα και να χτυπήθηκε από την προπέλα του δικού του σκάφους, ενδεχομένως και του άλλου που προκάλεσε τον κυματισμό. Ο θάνατός του επήλθε από μοιραία χτυπήματα από την προπέλα στο κεφάλι. Η σύζυγός του μετά την εμφάνιση των μαρτύρων με επιστολή της στον υπουργό Ναυτιλίας έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια σε βάρος του συζύγου της, ενώ έχει οριστεί πραγματογνώμονας για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Κηδεία Βαλυράκη Κηδεία Βαλυράκη Κηδεία Βαλυράκη Κηδεία Βαλυράκη

Θάνατος Βαλυράκη – νέα: Το βίντεο

Οι αρχές επιχειρούν να ρίξουν φως στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη και ευελπιστούν ότι το μυστήριο θα λυθεί μέσω του οπτικού υλικού το οποίο τράβηξαν τρεις γυναίκες, οι οποίες έκαναν βόλτα εκείνη την ώρα στο βουνό που είναι πάνω από το αρχαίο θέατρο της Ερέτριας. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, την ώρα που περπατούσαν είδαν κάτι περίεργο να συμβαίνει στη θάλασσα και για τον λόγο αυτό μια από αυτές σήκωσε το κινητό της και άρχισε να βιντεοσκοπεί.

Όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες, το βίντεο επιβεβαιώνει πως δίπλα στου φουσκωτό του πρώην βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ υπήρχε και δεύτερο σκάφος, όμως το υλικό έχει τραβηχτεί από μεγάλη απόσταση. Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται να έχει τραβηχτεί από απόσταση 2,5 με 3 χιλιόμετρα και είναι θολό, οπότε θα χρειαστεί να υποστεί ειδική επεξεργασία.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι δεν μπορεί να φανεί ξεκάθαρα εάν σε αυτό είναι δύο τα σκάφη που εμπλέκονται στο περιστατικό. “Από μακριά φαινόταν σαν φάλαινα, να δημιουργεί μεγάλο κυματισμό και να αφρίζει το νερό” φέρεται να έχει πει στους λιμενικούς η γυναίκα.

Αυτοψία εμπειρογνώμονα

Σήμερα Πέμπτη ολοκληρώθηκε η αυτοψία από εμπειρογνώμονα που όρισε η οικογένεια Βαλυράκη και ενός ιατροδικαστή, στο μικρό φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποίησε για τελευταία φορά ο πρώην υπουργός. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η αυτοψία επικεντρώθηκε στην προπέλα του μικρού σκάφους, ώστε να προσδιοριστεί αν ήταν αυτή που τραυμάτισε θανάσιμα, την περασμένη Κυριακή, τον Σήφη Βαλυράκη. Οι δικηγόροι της οικογένειας αποκάλυψαν ότι έχουν στην κατοχή τους δυο βίντεο από τη στιγμή που ένα λευκό αλιευτικό σκάφος προσέγγισε το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη και το σκηνικό έντασης που ακολούθησε ανάμεσα στον πρώην υπουργό και τον καπετάνιο του μεγαλύτερου σκάφους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις