Αθήνα

°C

Παρασκευή

07

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νομοσχέδιο ΑΕΙ – σποτ ΚΝΕ: Με… Βλαχοπούλου η επίθεση στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο ΑΕΙ – σποτ ΚΝΕ: Με… Βλαχοπούλου η επίθεση στην κυβέρνηση

Νομοσχέδιο ΑΕΙ - σποτ ΚΝΕ: Η ΚΝΕ εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για τα ΑΕΙ και τις δημόσιες συναθροίσεις με χιούμορ. Το βιντεάκι με Βλαχοπούλου και τον Χρήστο Παππά.

Επίθεση εις βάρος της κυβέρνησης σε δύο μέτωπα εξαπολύει η ΚΝΕ, η νεολαία του ΚΚΕ. Με αφορμή τις αλλαγές στα ΑΕΙ και ειδικά την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και το νέο σχέδιο για τη διαχείριση των δημόσιων συναθροίσεων, η ΚΝΕ θυμάται τον καταζητούμενο και εξαφανισμένο Χρήστο Παπά μέσα σε ένα χιουμοριστικό βιντεάκι.

Στο νέο σποτ βλέπουμε σκηνές από τη γνωστή και αγαπημένη ελληνική κωμωδία “Η Χαρτοπαίχτρα” με τη Ρένα Βλαχοπούλου και ειδικά τη σκηνή όπου η κρατούμενη Βλαχοπούλου εισάγεται στον κόσμο του “παππά”, του γνωστού παιχνιδιού με την τράπουλα. Η ηθοποιός ρωτά, “πως παίζεται ο παππάς” για να εμφανισθεί ο Φέρμας και να πει με το γνωστό “μάγκικο” ύφος του, “εδώ ο παππάς, εκεί ο παππάς, που είναι ο παππάς”;

Στη συνέχεια εμφανίζεται η φωτογραφία του καταζητούμενου χρυσαυγίτη με χειροπέδες ενώ περνά η “φάσα”, “Πού είναι ο Παππάς”; Ακολουθεί άλλο απόσπασμα με την Βλαχοπούλου να μην βρίσκει το χαρτί, για να εμφανιστεί μία εικόνα από άνδρες των ΜΑΤ μπροστά από το κτίριο της Ακαδημίας με τη λεζάντα “30 εκατ. ευρώ για πανεπιστημιακή αστυνομία”.

Αφίσα ΚΝΕ

Στο επόμενο απόσπασμα που ξαναχάνει η Ρένα Βλαχοπούλου, άνδρες της Αστυνομίας είναι μπροστά από διαδηλωτές, ενώ η λεζάντα γράφει: “Απαγόρευση Συναθροίσεων”.

Η ΚΝΕ και ευρύτερα το ΚΚΕ έχει χαρακτηρίσει σχεδόν “αιτία πολέμου” το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ όπως και για το εθνικό σχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα περάσει γιατί θα ακυρωθεί στην πράξη. Για αυτόν τον λόγο σε αφίσα της κομμουνιστικής νεολαίας το σύνθημα είναι το “Δεν θα περάσει”.

Νομοσχέδιο ΑΕΙ: Νέα ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Στις διαμαρτυρίες 100 ατόμων στα Προπύλαια κολλάει, με χιλιάδες πολίτες στοιβαγμένους σε τρένα, εργοστάσια ή την Ερμού δεν κολλάει – Η κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο Κεραμέως που υποβαθμίζει τα ΑΕΙ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«H ΝΔ αντί να πάρει μέτρα πρόληψης για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να νομοθετεί για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων εργαλειοποιεί την πανδημία για να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις στις πολιτικές της και να επιτεθεί σε δικαιώματα και στην Δημοκρατία. Προσπαθεί να πείσει πως ο κορωνοϊός κολλάει με 100 άτομα σε πολιτική διαμαρτυρία στα Προπύλαια αλλά δεν κολλάει με χιλιάδες πολίτες στοιβαγμένους σε τρένα, λεωφορεία, εργοστάσια ή σε ουρές στην Ερμού. Μπροστά στο φόβο της για το αυριανό συλλαλητήριο προχώρησε για άλλη μια φορά στην απαγόρευση των συναθροίσεων.

Το νομοσχέδιο Κεραμέως έχει ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολέγια. Υποβαθμίζει τα ΑΕΙ, εντείνει την υποστελέχωσή τους, μειώνει τον αριθμό των εισακτέων, δρομολογεί κλείσιμο τμημάτων και προβλέπει μόνο την πρόσληψη ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των πανεπιστημίων.

Η κυβέρνηση έχει βρει απέναντί της σε αυτόν τον σχεδιασμό το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, από τους πρυτάνεις μέχρι τους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητές.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το σχέδιό της και να ακούσει τις αντιπροτάσεις που έχουν τόσο οι πρυτάνεις όσο και οι περισσότεροι από 1.200 πανεπιστημιακοί που έχουν υπογράψει σχετικό κείμενο. Την καλούμε επίσης, αντί να σπαταλήσει λεφτά για προσλήψεις ειδικών φρουρών, να ενισχύσει οικονομικά τα πανεπιστήμια και να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικού και ερευνητικού προσωπικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει το δίκαιο αγώνα της πανεπιστημιακής κοινότητας και στέκεται ενάντια στην επιχείρηση συκοφάντησης του δημόσιου πανεπιστημίου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις