Δένδιας – Τσαβούσογλου συνάντηση: Τον Μάρτη το ραντεβού στην Greentree

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας – Τσαβούσογλου συνάντηση: Τον Μάρτη το ραντεβού στην Greentree

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δένδιας - Τσαβούσογλου συνάντηση: Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθούν λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου

27.01.2021 | 15:10

Το πρώτο δεκαήμερο Μαρτίου θα διεξαχθεί στην περιοχή Greentree η Άτυπη Πενταμερής Διάσκεψη για το Κυπριακό. Σε σημερινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών και υπογράμμισε ότι η εκπροσώπηση Ελλάδας και Τουρκίας θα είναι σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Αυτό σημαίνει ότι Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθούν λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, η οποία έχει ως θέμα τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Είναι, μάλιστα, πολύ πιθανό της Πενταμερούς να έχει προηγηθεί και ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας, που, ως γνωστό, θα γίνει στην Αθήνα.

Αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί αν Δένδιας και Τσαβούσογλου θα έχουν και τετ α τετ, θεωρείται βέβαιο ότι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και άλλα ζητήματα πέραν του Κυπριακού.

Σήμερα ο Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε συνάντηση με τον νέο πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα Sulaiman Al Mazroui. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η ενίσχυση της διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1354387905456840709?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Δείτε ακόμη
Μητσοτάκης: Αν χρειαστεί προσαρμογή στη στρατηγική μας, δεν θα διστάσουμε
Πηγές υπ. Τουρισμού: Δεν υπάρχει συμφωνία με τη Σερβία για πιστοποιητικό εμβολιασμού
Exit mobile version