ΤΡΙΤΗ

09

ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά Ζωγράφου: Διακίνηση στις φοιτητικές εστίες
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά Ζωγράφου: Διακίνηση στις φοιτητικές εστίες

Τον προαύλιο, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στου Ζωγράφου, χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης, συναλλαγών και περαιτέρω διακίνησης ναρκωτικών μέλη εγκληματικής οργάνωσης, για να αποφεύγουν την αστυνομική παρουσία εξαιτίας του ασύλου. Όμως, οι σχετικές πληροφορίες που έφθασαν στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, οδήγησαν σε επιχείρηση εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας, κατά την Αστυνομία, κατείχαν, αποθήκευαν και διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά (ακατέργαστη κάνναβη και mdma) στον προαύλιο και περιβάλλοντα χώρο των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στου Ζωγράφου.

 

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Στους παραπάνω χώρους», αναφέρει η Αστυνομία «πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα σε διάφορα σημεία, 217 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, έτοιμες προς πώληση, καθώς και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας». Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα ( δύο ΄Ελληνες, δύο Αλβανοί κι ένας Αιγύπτιος) από τα οποία, τρία είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ναρκωτικά

Ναρκωτικά Ζωγράφου: Συλλήψεις επ’ αυτοφώρω

Σημειώνεται ότι δυο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, συνελήφθησαν μετά από συναλλαγή, που πραγματοποίησαν στον περιβάλλοντα χώρο των φοιτητικών εστιών, πουλώντας ποσότητες 6,5 και 1,6 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, σε δυο επίσης συλληφθέντες (ημεδαπό και αλλοδαπό). Από την έρευνα που προηγήθηκε, σημειώνεται, διακριβώθηκε η συστηματική δράση της εγκληματικής οργάνωσης, η όποια διέθετε επαγγελματικού τύπου διάρθρωση και οργανωμένη υποδομή, ενώ χρησιμοποιούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης ( modus operandi ) για την αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση – πώληση των ναρκωτικών.

Ναρκωτικά

 

Ναρκωτικά Ζωγράφου: Σε υδρορροές, δέντρα, αυτοκίνητο

«Ειδικότερα», πληροφορεί η Αστυνομία για τα τεκαταινόμενα στα ενδότερα κάποιων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, «τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης απέκρυπταν – αποθήκευαν τα ναρκωτικά σε δένδρα, υδρορροές κ.α σημεία του προαύλιου και περιβάλλοντα χώρου των φοιτητικών εστιών, καθώς και σε όχημα που βρίσκονταν στο χώρο, για το οποίο, όπως προέκυψε, είχε δηλωθεί κλοπή από το έτος 2015.

Η διακίνηση και οι αγοραπωλησίες των ναρκωτικών πραγματοποιούνταν ομοίως στον υπαίθριο και περιβάλλοντα χώρο των φοιτητικών εστιών, χώρους τους οποίους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επιτηρούσαν, όπως και τις οικίες τους, που βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή. Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 359,6 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα mdma , 3.530 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα. Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τους αλλοδαπούς.