Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Σακελλαροπούλου: Συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΠτΔ για τα εμβόλια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Σακελλαροπούλου: Συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΠτΔ για τα εμβόλια

Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Οι δυο τους συζήτησαν τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα λέγοντας πως αν και έχουμε από τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως υπήρξε αρκετά μεγάλη συμμόρφωση με τα μέτρα παρά το μερικό άνοιγμα της αγοράς, άρα υπάρχει σιγουριά ότι δεν θα έχουμε πρόσθετα προβλήματα. «Παρά τις εικόνες συνωστισμού που είδαμε θεωρώ ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό υπήρχε συμμόρφωση και από τους πολίτες, αλλά και από τους επαγγελματίες κάτι το οποίο μας κάνει να αισθανόμαστε αρκετά σίγουροι ότι δεν θα έχουμε πρόσθετα προβλήματα. Δρομολογείται το άνοιγμα των σχολείων -των γυμνασίων και των λυκείων», είπε.

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δεδομένης της αύξησης κινητικότητας και των μεταλλάξεων οφείλουμε να παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και να δίνουμε χρόνο ανάμεσα στις αποφάσεις μας». Για τους εμβολιασμούς επισήμανε ότι χθες έγιναν σχεδόν 20.000 εμβολιασμοί και σήμερα ή αύριο θα φτάσουμε συνολικά τους 200.000. «Και βέβαια, όπως έχω πει πολλές φορές, θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ περισσότερους, πλην όμως είμαστε απολύτως εξαρτημένοι από τον αριθμό των εμβολίων που παίρνουμε στα πλαίσια των ευρωπαϊκών διαδικασιών αγορών», είπε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου

Η συζήτηση για τις παραδόσεις των εμβολίων

Όσον αφορά τις παραδόσεις των εμβολίων, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Έχουμε ασκήσει μεγάλη πίεση στις εταιρείες να τιμήσουν τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση». Επισήμανε, επίσης, «ότι είναι πάρα πολύ σωστή, ξέρετε, η στρατηγική μας να διαφυλάξουμε τη δεύτερη δόση, ώστε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι αυτοί που θα εμβολιαστούν θα μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση εντός των χρονικών ορίων για τα οποία τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις συγκινητικές εικόνες ηλικιωμένων και την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών. «Νομίζω ότι το διαπιστώσατε κι εσείς- ότι είναι πάρα πολύ συγκινητικές οι εικόνες τις οποίες είδαμε, ειδικά των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι προσήλθαν με εντυπωσιακή συνέπεια στην τήρηση των ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα και βέβαια τους αγκάλιασαν και τους υποδέχθηκαν οι εξαιρετικοί υγειονομικοί μας, οι οποίοι κάνουν μια καταπληκτική δουλειά και στη διαδικασία του εμβολιασμού.», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης - Σακελλαροπούλου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις