Αγρίνιο κακοκαιρία: Εγκλωβισμένοι μαθητές σε σχολείο – Έκλεισε η Εθνική Οδός

ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο κακοκαιρία: Εγκλωβισμένοι μαθητές σε σχολείο – Έκλεισε η Εθνική Οδός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Αγρίνιο κακοκαιρία: Σοβαρότατα προβλήματα έχουν προκληθεί σε Άγιο Κωνσταντίνο, Διαμαντέικα και Νεάπολη από την κακοκαιρία.

26.01.2021 | 17:53

Σοβαρότατα προβλήματα έχουν προκληθεί σε Άγιο Κωνσταντίνο, Διαμαντέικα και Νεάπολη από την κακοκαιρία που πλήττει το Αγρίνιο τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με το Agriniopress, μεγάλο ζήτημα έχει προκύψει με το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αγρινίου όπου και έχουν εγκλωβιστεί μαθητές και βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία απεγκλωβισμού τους από την Πυροσβεστική και το Δήμο Αγρινίου. Παράλληλα η εθνική οδός Αγρινίου-Εμπεσού σε πολλά σημεία του είναι πλημμυρισμένη.

Αναφορές για πλημμυρισμένα χωράφια, οικόπεδα και ιδιοκτησίες γίνονται από πολλές περιοχές, όπως η Λεύκα, τα Δύο Ρέματα, η Στράτος και αλλού. Προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή καταγράφονται και στο Καινούργιο. Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην Ε.Ο Αγρινίου – Θέρμου στην είσοδο του χωριού. Παράλληλα επικρατεί ανησυχία καθώς η συνεχόμενη βροχόπτωση έχει φέρει στα όριά τους τα ρέματα.

Φόβοι ακόμη και για υπερχείλιση της Ερμίτσας στο στενό γεφύρι στην εθνικη οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων εκφράζονται τα τελευταια λεπτά. Οι εικόνες απο την ποσότητα και την ορμητικότητα του νερού τρομάζουν και σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, έχει κατατεθει αίτημα από την Περιφέρεια, ώστε να διακοπεί η κυκλοφορία στο σημείο. Ήδη έχει δοθεί προς την Τροχαία του Αγρινίου να διακόψει και να εκτρέψει την κυκλοφορία από το ύψος του κόμβου του νοσοκομείου. Οκτώ συνολικά συνεργεία της Πυροσβεστικής Αγρινίου βρίσκονται στους δρόμους και παρεμβαίνουν όπου απαιτειται. Προβλήματα όμως προκλήθηκαν και στην Καμαρούλα. Υπάρχουν αναφορές για πλημμυρισμένα σπίτια στον εθνικό δρόμο, που κυρίως αφορούσαν υπόγεια. Ταυτόχρονα η ορμητική Ερμίτσα παρέσυρε και το γεφυράκι που οδηγεί στον Άγιο Νικόλαο. Την εικόναπου “ανέβασε” ο πρόεδρος του χωριού, Αλέξης Μέρμηγκας.

Αγρίνιο κακοκαιρία: Σε κατάσταση μερικής επιφυλακής οι πυροσβεστικές υπηρεσίες

Μετά την εκδήλωση των έντονων βροχοπτώσεων, στην περιοχή του Αγρινίου, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής, έχουν τεθεί προληπτικά σε κατάσταση μερικής επιφυλακής, έπειτα από εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη. Παράλληλα, έχει κινητοποιηθεί και η 6η ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ενώ κλιμάκια της πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν σε αντλήσεις υδάτων.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Αγρίνιο, είπε ότι “είναι νωρίς να μιλήσουμε για την έκταση των ζημιών που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση” και πρόσθεσε ότι “ο μηχανισμός του δήμου Αγρινίου βρίσκεται επί ποδός από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όποιο πρόβλημα προκύψει”. “Πρώτη μας προτεραιότητα”, συνέχισε ο Γιώργος Παπαναστασίου, “είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής” και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες, “να αποφύγουν τις μετακινήσεις, τουλάχιστον για τις επόμενες ώρες”.

Exit mobile version