Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Γιος Τσίπρα κορονοϊός: Τεστ για όλους στην Κουμουνδούρου – Ευχές από Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιος Τσίπρα κορονοϊός: Τεστ για όλους στην Κουμουνδούρου – Ευχές από Μητσοτάκη

Γιος Τσίπρα κορονοϊός:Όλο το προσωπικό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου θα υποβληθεί σήμερα σε τεστ κορονοϊού - Σε καραντίνα ο Α. Τσίπρας.

Σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού για προληπτικούς λόγους θα υποβληθεί όλο το προσωπικό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, μετά την ανακοίνωση από τον ίδιο τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ότι ο γιος του, Ορφέας – Ερνέστο, είναι θετικός στον κορονοϊό. Μετά από λίγα εικοσιτετράωρα το ίδιο τεστ θα επαναλάβει και ο κ. Τσίπρας με τη σύζυγό του, Μπέτυ, και το δεύτερο παιδί τους, Φοίβο – Παύλο. Ο κ. Τσίπρας είχε κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου την περασμένη Δευτέρα και παρότι χθες βγήκε αρνητικός στο τεστ, θα παραμείνει στο σπίτι του το επόμενο διάστημα, τηρώντας σχολαστικά το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Την είδηση ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

“Ο κορονοϊός επισκέφθηκε σήμερα και το δικό μας σπίτι. Χθες βράδυ ο Ορφέας μας, εμφάνισε ελαφρά συμπτώματα. Κάναμε το πρωί το τεστ και πριν λίγο μάθαμε τα αποτελέσματα. Εγώ, η Μπέτυ και ο Φοίβος βγήκαμε αρνητικοί, ο Ορφέας όμως βγήκε θετικός. Είναι καλά και όπως η πλειονότητα των παιδιών αναμένεται να το ξεπεράσει εύκολα. Σύμφωνα με τις υποδείξεις των γιατρών, παρότι έχω κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου, δεν έχει περάσει ακόμη αρκετός χρόνος για να έχω πλήρη ανοσία και σε κάθε περίπτωση οφείλω να παραμείνω προληπτικά για ένα διάσημα στο σπίτι, προκειμένου να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο περαιτέρω μετάδοσης. Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά”.

Αλέξης Τσίπρας ανάρτηση

Μηνύματα για γρήγορη ανάρρωση του παιδιού, που εμφανίζει ελαφρά συμπτώματα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός και πολλά στελέχη όλων των κομμάτων. Σε μήνυμά του στο twitter, ο K. Μητσοτάκης ευχήθηκε στον κ.Τσίπρα να “ξεπεράσει η οικογένεια γρήγορα αυτήν τη δοκιμασία”.

“Περαστικά στον μικρό Ορφέα. Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση!” γράφει η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

H υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ότι έχουν αρχίσει ήδη οι διαδικασίες που προβλέπονται με βάση το πρωτόκολλο, στο σχολείο του παιδιού.

Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στον γιο του @atsipras. Επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ευχήθηκα καλή δύναμη στην οικογένειά του και τον ενημέρωσα για τις διαδικασίες που είναι ήδη σε εφαρμογή στο σχολείο τους με βάση το πρωτόκολλο.

“Περαστικά θερμά στον μικρό Ορφέα, όλα θα πάνε καλά!” έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού στη Βουλή

Υγειονομικός συναγερμός έχει ηχήσει τις τελευταίες ημέρες στην Βουλή, καθώς εντοπίστηκαν τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για εργαζόμενους στο κοινοβούλιο, τρεις υπαλλήλους υπηρεσιών και έναν αξιωματικό της φρουράς του κοινοβουλίου. Αναφορικά με τους υπαλλήλους δεν εκφράζεται προβληματισμός, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ενταχθεί στο σύστημα της τηλεργασίας και δεν προσέρχονταν στα κτήρια της Βουλής. Αντίθετα, έντονη ανησυχία υπάρχει για το μέλος της φρουράς, καθώς έδινε καθημερινά το «παρών» στην υπηρεσία του γι’ αυτό και θα πραγματοποιηθούν τεστ σε όλο το προσωπικό της ασφάλειας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις