Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σε γηροκομείο: Συναγερμός στο Μαρούσι, θετικοί ηλικιωμένοι
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σε γηροκομείο: Συναγερμός στο Μαρούσι, θετικοί ηλικιωμένοι

Κρούσματα σε γηροκομείο: Μια νέα μεγάλη εστία κορονοϊού εντοπίστηκε σε γηροκομείο στο Μαρούσι.

Μια νέα μεγάλη εστία κορονοϊού εντοπίστηκε σε γηροκομείο στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες φιλοξενούμενοι και προσωπικό του γηροκομείου διαγνώσθηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό. Τα κρούσματα κατά πληροφορίες ανέρχονται σε 40. Μάλιστα, 12 ηλικιωμένοι έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο (Ευαγγελισμός και Σωτηρία) με σοβαρά συμπτώματα και 9 θα μεταφερθούν τις επόμενες ώρες, πιθανότατα στο Σισμανόγλειο. Μέχρι πριν από δύο ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν 7 εργαζόμενοι θετικοί στον ιό, εικάζεται ωστόσο ότι ο αριθμός των θετικών εργαζομένων θα αυξηθεί.

Κρούσματα σε γηροκομείο: Ανησυχία και στον Βόλο

Συναγερμός έχει σημάνει και στο Βόλο μετά τον εντοπισμό 35 κρουσμάτων κορονοϊού σε τροφίμους και εργαζόμενους στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα. Δειγματοληπτικοί έλεγχοι, που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις 22 και 23 Ιανουαρίου, αποκάλυψαν ότι επί συνόλου 37 τροφίμων και 11 εργαζομένων, θετικοί στον κορονοϊό ήταν 28 τρόφιμοι και επτά εργαζόμενοι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση του Ιδρύματος.

Από το σύνολο των θετικών κρουσμάτων των τροφίμων, 11 εξ αυτών νοσηλεύονται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Το σύνολο των θετικών κρουσμάτων των εργαζομένων βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ακολουθούνται όλες οι προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ οδηγίες αξιολόγησης της καταστάσεως της υγείας των τροφίμων. Τα εφαρμοζόμενα θεραπευτικά μέτρα έχουν υποδειχθεί από την αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει η Διοίκηση, από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματα έγιναν οι εξής άμεσες ενέργειες: Το Γηροκομείο τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ενεργοποιήθηκε ο προβλεπόμενος από τον ΕΟΔΥ απαραίτητος μηχανισμός αντιμετωπίσεως της καταστάσεως σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο.

rapid test κορονοϊός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις