Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οικιακές βοηθοί διαρρήξεις: Αναζητείται η «Σορένα» από τη Γεωργία
ΕΛΛΑΔΑ

Οικιακές βοηθοί διαρρήξεις: Αναζητείται η «Σορένα» από τη Γεωργία

Οικιακές βοηθοί διαρρήξεις: Ψάχνουν οικήματα, όπου οι Γεωργιανοί απέκρυπταν κλοπιμαία πριν τα παραδώσουν σε κλεπταποδόχους.

Εισαγγελέας και Αστυνομία, στην προσπάθειά τους να αποκαλύψουν πλήρως το εύρος της δράσης συμμορίας Γεωργιανών διαρρηκτών, οι οποίοι, με «δούρειους ίππους» ομοεθνείς τους οικιακές βοηθούς σάρωναν κατοικίες στην Αττική, δίνουν φωτογραφίες και στοιχεία των μελών της ομάδας στη δημοσιότητα. Σκοπός τους, όπως αναφέρεται στην Εισαγγελική Διάταξη, είναι να διαπιστωθεί σε πόσες ακριβώς ληστρικές επιδρομές σε οικίες Βορείων, Νοτίων και Κεντρικών Προαστίων εμπλέκονται.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Να εντοπιστεί, επίσης, η δεύτερη από τις εμπλεκόμενες οικιακές βοηθούς που διαφεύγει -μία έχει συλληφθεί- και να πληροφορηθούν τα οικήματα στα οποία οι άντρες της σπείρας απέκρυπταν τα κλοπιμαία πριν τα διοχετεύσουν σε κυκλώματα κλεπταποδόχων και ενεχυροδανειστήρια, με την ελπίδα ότι ίσως εκεί βρουν αρκετά από τα μη διατεθέντα κλοπιμαία λόγω των συλλήψεων.

Γεωργιανός διαρρήκτης

Οικιακές βοηθοί διαρρήξεις: Το ρεπορτάζ του alphafreepress.gr

Το Alphafr alphafreepress.gr, για την εξάρθρωση της προαναφερόμενης ομάδας, έγραψε με αφορμή τις συλλήψεις για τη σπείρα: «Μέσα από αγγελίες, που εντόπιζαν τα μέλη της, στο διαδίκτυο και σε εφημερίδες, φρόντιζαν να «διορίσουν» ως οικιακές βοηθούς, γυναίκες που ανήκαν στη συμμορία τους. Αυτό, για να μπαίνουν αυτές στα σπίτια, να πληροφορούνται ως άτομα εμπιστοσύνης την οικονομική επιφάνεια των ιδιοκτητών αλλά και τα σημεία όπου τοποθετούν χρήματα και κοσμήματα και να οργανώνουν την εισβολή! Σε επιχείρηση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν τέσσερις Γεωργιανοί, τρεις άνδρες ηλικίας 31, 42 και 46 ετών και μία γυναίκα-οικιακή βοηθός σε ένα από τα σπίτια όπου καταγράφηκε διάρρηξη».

 

Γεωργιανός διαρρήκτης

 

Οικιακές βοηθοί διαρρήξεις: Αναζητείται η δεύτερη οικιακή βοηθός

Αναζητείται ακόμη από τους αστυνομικούς μια δεύτερη οικιακή βοηθός. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το κύκλωμα εμπλέκεται σε τέσσερις ληστρικές εισβολές σε σπίτια, όπου μπήκαν τα μέλη του μετά από σχετικές πληροφορίες που άντλησαν από τις οικιακές βοηθούς. Εκείνο, που έχει διαπιστωθεί είναι ότι με εμβάσματα οι δράστες έχουν αποστείλει στη χώρα τους πολλά χρήματα αλλά και κοσμήματα που έχουν αφαιρέσει από τις οικίες.

Γεωργιανός διαρρήκτης

 

Οικιακές βοηθοί διαρρήξεις: Οργανωμένη ομάδα

«Όπως προέκυψε από την έρευνα», αναφέρει η Αστυνομία «το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε συγκροτηθεί οργανωμένη ομάδα αλλοδαπών, με μέλη άνδρες και γυναίκες, που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες. Η ανωτέρω σπείρα δρούσε υπό την καθοδήγηση του 31χρονου, ο οποίος συλλέγοντας πληροφορίες για ύπαρξη χρηματικών ποσών και τιμαλφών αξίας σε οικίες, στις οποίες εργάζονταν ως οικιακοί βοηθοί γυναίκες μέλη της συμμορίας, οργάνωνε τη διάπραξη της κλοπής. Στη συνέχεια, τα αφαιρεθέντα χρηματικά ποσά και τιμαλφή αποστέλλονταν σταδιακά στη χώρα καταγωγής τους μέσω μεταφορικών εταιρειών ή καταστημάτων μεταφοράς χρημάτων».

Γεωργιανή οικιακή βοηθός

 

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών, τιμαλφών και άλλων αντικείμενων, καθώς και πλήθος από έγγραφα αποστολής χρημάτων.

Γεωργιανή οικιακή βοηθός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις