Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Δέρμα περιποίηση: Οι αντιγηραντικές ιδιότητες των βοτάνων
PLUS

Δέρμα περιποίηση: Οι αντιγηραντικές ιδιότητες των βοτάνων

Δέρμα περιποίηση: Βότανα που αποδεικνύονται σύμμαχοι κατά της γήρανσης και συνταγές για να τα εφαρμόσετε στο δέρμα σας.

Όλοι θα θέλαμε να διατηρήσουμε την στιλπνότητα και τη σφριγηλότητα της νεανικής μας επιδερμίδας για όλη μας τη ζωή. Πολλοί και πολλές ξοδεύουμε αρκετά χρήματα για να το πετύχουμε αγοράζοντας ακριβά προϊόντα περιποίησης και αντιγήρανσης για το δέρμα. Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος. Έξω στη φύση υπάρχει ένα κόσμος γεμάτος μαγεία και δύναμη, που μπορεί να κάνει θαύματα. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε κάποια από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά αντιγήρανσης της φύσης που μπορούν να επιβραδύνουν το πέρασμα του χρόνου από το πρόσωπό σας.

Πρώτο από αυτά είναι ο ταπεινός βασιλικός, που βρίσκουμε παντού, αν όχι στις γλάστρες μας. Ερευνητές έχουν διαπιστώσειθ σε μελέτη ότι η τοπική εφαρμογή του βασιλικού στο δέρμα βοήθησε στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας του δέρματος, στη μείωση της τραχύτητας και της σκληρής επιδερμίδας, στην πρόληψη των ρυτίδων, ενώ ταυτόχρονα έκανε το δέρμα πιο λείο και απαλό. Για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητές του βασιλικού μουλιάστε 1 φλιτζάνι του τσαγιού φύλλα βασιλικού σε ζεστό νερό για να μαλακώσουν και λιώστε τα φτιάχνοντας μια πάστα. Ανακατέψτε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας αφήνοντάς τη να στεγνώσει. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Βότανα

Δέρμα περιποίηση: Τζίντζερ, αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες

Το τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί τόσο στην Αγιουβέρδα όσο και σε κινεζικές τεχνικές εδώ και πάρα πολλά χρόνια για τη θεραπεία πολλαπλών παθήσεων. Το τζίντζερ έχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων που βοηθούν στην πρόληψη των σημείων γήρανσης. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να ελέγξει την παραγωγή επιβλαβών ελευθέρων ριζών που επηρεάζουν το μεταβολισμό σας που αυξάνουν το οξειδωτικό στρες, το οποίο είναι επιβλαβές για το δέρμα σας.

Δέρμα περιποίηση: Πώς να χρησιμοποιήσετε το τζίντζερ

Για να το χρησιμοποιήσετε στην αντιμετώπιση της γήρανσης ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ. Καθαρίστε το δέρμα σας πολύ καλά και τρίψτε το μείγμα στο πρόσωπό σας με απαλές κινήσεις για 10 λεπτά. Αφήστε για άλλα 5- 10 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

 

Γυναίκα

 

Δέρμα περιποίηση: Δενδρολίβανο, καταπολεμώντας τη φωτογήρανση

Το δενδρολίβανο προστατεύει το δέρμα σας από τη φωτογήρανση. Η υπερβολική έκθεση σε ακτίνες UV προκαλεί λεπτές γραμμές, ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία. Έτσι, αποτρέπει τη φθορά ενώ βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και προλαμβάνει την εμφάνιση των ρυτίδων.

Δέρμα περιποίηση: Πώς να χρησιμοποιήσετε το δενδρολίβανο

Για να επωφεληθείτε της ευεργετικής του δράσης βράστε σε μέτρια φωτιά 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό με 2 φρέσκα κλαδάκια δενδρολίβανου και 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο. Σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί η ποσότητα, σχεδόν στο μισό, και στραγγίστε το υγρό, διατηρώντας το σε μία φιάλη με απλικατέρ ψεκασμού. Χρησιμοποιήστε το ως τόνερ για το δέρμα σας.

Βότανα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις