Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Λένα Παπαρηγοπούλου – Ελεονώρα Μελέτη: Η γαλανομάτα που άφησε τις πασαρέλες για την φιλοσοφία και τη θεολογία
LIFESTYLE

Λένα Παπαρηγοπούλου – Ελεονώρα Μελέτη: Η γαλανομάτα που άφησε τις πασαρέλες για την φιλοσοφία και τη θεολογία

Λένα Παπαρηγοπούλου - Ελεονώρα Μελέτη: «Δεν άντεχα άλλο. Αισθανόμουν ότι έχει τελειώσει, δεν μου προσφέρει κάτι. Ο χώρος της μόδας ασχολείται με την επιφάνεια», λέει η πρώην Σταρ Ελλάς

Στην Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε καλεσμένη η πανέμορφη Λένα Παπαρηγοπούλου με την γαλήνια φωνή. Η πρώην Σταρ Ελλάς άφησε τον λαμπερό χώρο του μόντελινγκ για να γίνει συγγραφέας θεολογικών και φιλοσοφικών βιβλίων. Τέλη 2020 η Λένα Παπαρηγοπούλου κυκλοφόρησε το βιβλίο «Στωική φιλοσοφία της θρησκείας» από τις Εκδόσεις Πεδίο, το οποίο αναφέρεται στους αρχαίους Έλληνες στωικούς φιλοσόφους Ζήνωνα και Κλεάνθη. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελένη-Χρυσηίς Παπαρηγοπούλου όπως είναι πλέον το συγγραφικό της όνομα συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας με τη στροφή στην καριέρα της. Πριν από λίγα χρόνια, επί διακυβέρνησης Τσίπρα, διετέλεσε επιστημονική σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών για θέματα θρησκευτικής και πολιτιστικής διπλωματίας, αποτελώντας μέλος του επιτελείου του τότε υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη.

Η ένταξη ενός μοντέλου στη στελεχική ομάδα του γραφείου ενός μέλους της κυβέρνησης μπορεί να μη συνηθίζεται, ωστόσο η όμορφη Λένα αξιοποίησε στην περίπτωση αυτή την ακαδημαϊκή της κατάρτιση. Απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στη Θρησκεία, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία στο ίδιο πανεπιστήμιο, ήταν χρήσιμη στο επιτελείο του υφυπουργού Εξωτερικών, που έχει στην αρμοδιότητά του τα θρησκευτικά θέματα.

Λένα Παπαρηγοπούλου: Οι αντιδράσεις των ρασοφόρων

Όσο για την ενασχόληση με το μόντελινγκ της low profile Λένας Παπαρηγοπούλου, απογόνου της οικογένειας του ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Δ. Παπαρηγόπουλου, ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Συμμετέχοντας σε ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή, εκείνη την εποχή, στη χώρα μας πρακτορεία μοντέλων, το Ace Models, στέφθηκε το 2002 Σταρ Ελλάς στα καλλιστεία του ΑΝΤ1, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την πολλά υποσχόμενη, κατάξανθη Κατερίνα Γεωργιάδου.

Όταν, μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι θα έπαιρνε μέρος στα καλλιστεία, στα τηλεοπτικά κανάλια ξέσπασε έντονος θόρυβος, με ιερείς να αντιτίθενται στη συμμετοχή της στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Κάποιοι ρασοφόροι έκριναν ότι είναι λάθος να πάει σε διαγωνισμό ομορφιάς μια θεολόγος. Η ίδια, ωστόσο, δεν απάντησε ποτέ σε αυτές τις επιθέσεις. Απέφευγε ακόμα και να τις σχολιάσει, ενώ δεν ξεχνούσε να λέει πόσο πολύ θαύμαζε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Την ίδια περίοδο, εκπροσώπησε τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος. Ακολούθησαν συμμετοχές της σε επιδείξεις μόδας ορισμένων εγχώριων οίκων και φωτογραφήσεις για περιοδικά, με την ίδια να προσπαθεί να τις αποφύγει. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της για το μόντελινγκ άρχισε να ατονεί.

Λένα Παπαρρηγοπούλου

Ποιά είναι η σχέση της με τον Θεό από την παιδική της ηλικία αλλά και πως αντιμετώπισε τους ιερείς που βάλθηκαν εναντίον της όταν πήρε την απόφαση να πάει στα καλλιστεία;

«Οι σπουδές στην Θεολογία ήταν επιθυμία μου, γιατί είμαστε ένας λαός θρησκευόμενος και οι γονείς μου είχαν πάντα χριστιανικές αρχές. Είχα μια περιέργεια να εντρυφήσω σε αυτό και να μάθω περισσότερα πράγματα» σημείωσε χαρακτηριστικά η Λένα Παπαρηγοπούλου. «Σαν έφηβη ήμουν επαναστάτρια, αλλά ένιωθα την παρουσία του Θεού. Αν νιώσεις την παρουσία είναι εύκολο να το πιστέψεις. Όταν ήμουν μικρή και κοιμόμουν στην γιαγιά μου, ένα βράδυ παρατήρησα την ασφάλεια που αισθάνθηκα στο σκοτάδι, δεν φοβόμουν. Δεν πρέπει να στεναχωρείς τον Θεό, όπως δεν πρέπει να στεναχωρείς τον πατέρα σου».

Παράλληλα, η Λένα Παπαρηγοπούλου αναφέρθηκε στην απόφαση να πάρει μέρος στα καλλιστεία. «Δεν ήθελα να πάω, ήθελα να γίνω μοντέλο. Επειδή οι γονείς μου ήταν πολύ προχωρημένοι, ήταν ενθουσιασμένοι για τα καλλιστεία. Οι ιερείς το θεωρούσαν αντιφατικό. Αλλά εγώ πιστεύω ότι το αντιφατικό είναι στο μυαλό κάποιων ανθρώπων. Κάνω πάντα αυτό που αισθάνομαι ότι είναι σωστό και αυτό που μου λέει η συνείδηση μου. Η θεϊκή φωνή μέσα σου. Αν κάτι δεν σου αρέσει, δεν το κάνεις. Όμως τα καλλιστεία για μένα ήταν κάτι δύσκολο. Ήταν μια προβολή, κι ας μου έλεγαν όλοι να πάω. Έπρεπε να σκεφτώ λογικά. Τη θυμάμαι αυτή τη βραδιά. Ήμουν πολύ αγχωμένη. Στα Μις Υφήλιος αισθάνθηκα σαν φυλακισμένη, λες και ήμασταν στον στρατό. Κάποια στιγμή μου την έδωσε και έβγαλα την κορδέλα μου. Δεν άντεχα άλλο. Αισθανόμουν ότι έχει τελειώσει, δεν μου προσφέρει κάτι. Ο χώρος της μόδας ασχολείται με την επιφάνεια. Εγώ προσπαθούσα να ισορροπήσω σπουδάζοντας και κάνοντας Master στην φιλοσοφία και προβάλλοντας την ομορφιά. Υπήρχε μεγάλη σύγκρουση μέσα μου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις