Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομία νέο σώμα: Επιτήρηση σε μετρό, τραμ και λεωφορεία
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομία νέο σώμα: Επιτήρηση σε μετρό, τραμ και λεωφορεία

Αστυνομία νέο σώμα: Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι τα μέτρα επιτήρησης θα αυξηθούν.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική κοινωνία είχε σοκαριστεί με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη από δύο ανήλικους. Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων για την επιτήρηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Μάλιστα μετά την πρόταση του υπουργείου Παιδείας να υπάρχει ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, του υπουργείο Μεταφορών εξετάζει κάτι αντίστοιχο και στα ΜΜΜ. Ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Καραμανλής, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και έδωσε κάποιες διευκρινίσεις.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι τα μέτρα επιτήρησης θα αυξηθούν, καθώς δεν αρκεί η φραστική καταδίκη και υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα τα θέματα νόμου και τάξης.

Αστυνομικοί

Ειδικό σώμα για τα ΜΜΜ

«Εξετάζουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι μία πρόταση την οποία έχω συζητήσει με τον αρμόδιο Υπουργό τον κ. Χρυσοχοΐδη», ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Υπενθύμισε ότι αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει στο παρελθόν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Οι κάμερες λειτουργούν και μάλιστα οι κάμερες είναι αυτές που βοηθούν την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να ταυτοποιήσει τους δράστες», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής και επισήμανε ότι: «Ο αστυνομικός που ήταν στο σταθμό κατέβηκε αμέσως, αλλά δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες. Υπήρχε αστυνομική παρουσία στο μετρό, υπήρχαν κάμερες, το υλικό έχει παραδοθεί και το υλικό αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών».

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι το σώμα αυτό να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό. Επισήμανε ότι επειδή υπάρχει θέμα δικαιοδοσίας πρέπει να υπάρχει ένα ειδικό σώμα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κάτι που όπως σημείωσε γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Αστυνομικοί στο μετρό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις