Ζινεντίν Ζιντάν κορονοϊός: Θετικός ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζινεντίν Ζιντάν κορονοϊός: Θετικός ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Ζινεντίν Ζιντάν κορονοϊός: Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης.

22.01.2021 | 14:19

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν. Στη σχετική ενημέρωση προχώρησε, με επίσημη ανακοίνωση η «Βασίλισσα». Ο 48χρονος τεχνικός θα μείνει εκτός δυο εβδομάδες και ο βοηθός του Νταβίντ Μπετόνι θα αναλάβει τα καθήκοντά του μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να επανέλθει πίσω στα γήπεδα.

Ζινεντίν Ζιντάν: Γιουβέντους και Ρεάλ

Η σεζόν 1996/97 θα βρει τον Zidane με την ασπρόμαυρη φανέλα της Γηραιάς Κυρίας, προπονητή τον Marcello Lippi και συμπαίκτες σπουδαία ονόματα όπως οι Alessandro Del Piero, Ciro Ferrara, Christian Vieri, Didier Deschamps, Paolo Montero και Vladimir Jugović.

Έμεινε στην Γιουβέντους 5 χρόνια κατακτώντας μεταξύ άλλων δύο πρωταθλήματα Ιταλίας, ενώ οι τιφόζι τον λάτρεψαν – ακόμη τον λατρεύουν, τόσο, που θα ήθελαν κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να τον δουν και στον πάγκο της ομάδας. Το 2001 θα πάρει μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης έναντι €76.000.000. Τα χαρακτηριστικά του Zidane έδεσαν απόλυτα με αυτά της Βασίλισσας και στα 4 χρόνια παρουσίας του στην Μαδρίτη κέρδισε τα πάντα, έχοντας συμπαίκτες μεταξύ άλλων τους Raul, Luis Figo, Roberto Carlos, Claude Makélélé και μετέπειτα τους David Beckham και Ronaldo. Ήταν οι εποχές των περίφημων Galácticos του Florentino Pérez.  Κυρίως, όμως κέρδισε το πολυπόθητο τρόπαιο του Champions League, στον τελικό της Γλασκώβης με αντίπαλο την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Το βράδυ της 15ης Μαΐου του 2002 μάλιστα, ο Ζιζού θα πετύχαινε και ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία των τελικών του θεσμού.

Ζινεντίν Ζιντάν: Η εθνική Γαλλίας

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Esquire, o Zinedine Zidane είχε δηλώσει: “είμαι ένας πραγματικά περήφανος Γάλλος, που όμως δεν ξεχνά ποτέ τις ρίζες του, που βρίσκονται στην Αλγερία και την βόρεια Αφρική”. Ακριβώς με το ίδιο σθένος υπηρέτησε την εθνική ομάδα της χώρας από το 1988 (ξεκινώντας από την U17) μέχρι το 2006, όταν και αποσύρθηκε. Η πρώτη του εμφάνιση με τους Τρικολόρ έγινε στις 17 Αυγούστου του 1994 σε ένα φιλικό με αντίπαλο την Τσεχία. Η στιγμή που θα θυμάται όλος ο πλανήτης είναι η κουτουλιά που είχε ρίξει στον Materazzi στον τελικό του Μουντιάλ του 2006.

Exit mobile version