Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές παραλίες: Χειμερινή… εξιχνίαση καλοκαιρινών κλοπών
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές παραλίες: Χειμερινή… εξιχνίαση καλοκαιρινών κλοπών

Κλοπές παραλίες: Δικογραφία κατά ημεδαπού με την κατηγορία ότι είχε «γδύσει» τον Ιούλιο λουόμενους στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Διέπραξε διάρρηξη σταθμευμένου αυτοκινήτου οικογένειας λουόμενων το καλοκαίρι σε παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, αλλά «κάηκε» τον χειμώνα, καθώς οι αστυνομικοί του Τμήματος των… Καμένων Βούρλων, μετά από μήνες έρευνας ταυτοποίησαν τα στοιχεία του και σχημάτισαν δικογραφία. Ήταν μία ακόμη από τις πολλές, αποκαλούμενες από τους αστυνομικούς «εποχικές διαρρήξεις», αφού είναι αρκετές οι σπείρες που εκμεταλλεύονται την κίνηση στις παραλίες της χώρας και το ότι πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων τα σταθμεύουν με ολόκληρες περιουσίες στο εσωτερικό τους.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σε ό,τι αφορά τη διάρρηξη του περασμένου Ιουλίου, σύμφωνα με την Αστυνομία, το θύμα έμεινε με το… μαγιό, αφού είχαν κλαπεί και όλα τα ρούχα του! «Ο ανωτέρω», αναφέρει η Αστυνομία, «παραβίασε παράθυρο του οχήματος και αφαίρεσε από το εσωτερικό του διάφορες αποσκευές, που περιείχαν είδη ένδυσης, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα και αλλά αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ».

Λουόμενοι παραλία

Κλοπές παραλίες: Πανελλαδικό το φαινόμενο

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά, που παρόμοιες διαρρήξεις οχημάτων λουομένων, εξιχνιάζονται… χειμωνιάτικα. Η Αστυνομία στον Πύργο είχε εξαρθρώσει οργανωμένη σπείρα, που «έγδυνε» λουόμενους το καλοκαίρι σε παραλίες της Ηλείας, της Μεσσηνίας και της Κορίνθου.  Είχαν συλληφθεί μέσα στον χειμώνα δύο Ρομά σε καταυλισμούς της Μεσσηνίας, και είχαν ταυτοποιηθεί  τα πλήρη στοιχεία ακόμη τριών συνεργών τους. Από την έρευνα είχε προκύψει  ότι οι δράστες, τουλάχιστον από αρχές Αυγούστου 2020 μέχρι και την 30-10-2020, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την διάπραξη κλοπών. «Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας», ανέφερε  επί λέξει η Αστυνομία «λειτουργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές σε επιβατικά οχήματα, που βρίσκονταν σταθμευμένα από λουόμενους και περιπατητές κοντά σε παραλίες.

 

Περιπολικά σε παραλία

 

Κλοπές παραλίες: Έσπαγαν τους υαλοπίνακες

Οι δράστες εισέρχονταν στο εσωτερικό των οχημάτων, είτε θραύοντας τους υαλοπίνακες των θυρών τους, όταν αυτά ήταν ασφαλισμένα, είτε ανοίγοντας απλά τις θύρες όταν ήταν ανασφάλιστα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις διέπρατταν και διαρρήξεις οικιών». Οι δράστες είχαν διαπράξει  37 κλοπές στην Ηλεία, 4 κλοπές στην Μεσσηνία και 2 στην Κορινθία, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά 9.460 ευρώ σε μετρητά, καθώς και κοσμήματα και αντικείμενα αξίας 11.730 ευρώ.

Άνδρας σε καρέκλα παραλία
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις