Αθήνα

°C

Πέμπτη

06

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 πληρωμές: Πότε αρχίζουν, τελευταία μέρα για τις αιτήσεις
ΤΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 πληρωμές: Πότε αρχίζουν, τελευταία μέρα για τις αιτήσεις

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5 πληρωμές: Τελευταία μέρα σήμερα 19/1 για τις αίτησεις για την επιστρεπτέα προκατβολή 5.

Τελευταία μέρα σήμερα 19/1 για τις αίτησεις για την επιστρεπτέα προκατβολή 5. Το υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει πριν μερικές μέρες μια μικρή παράταση για όσους θέλουν να ενταχθούν στον 5ο κύκλο. Για τις περιπτώσεις λαθών, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο έως και την Τρίτη 19 Ιανουαρίου. Η εκταμίευση των κονδυλίων προς τους δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής 5 αναμένεται να ξεκινήσει την μεθεπόμενη εβδομάδα. Από Τετάρτη όμως και αφού κλείσει η διαδικασία των αιτήσεων, ξεκινά η φάση υπολογισμού της επιδότησης.

Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη προαναγγείλει ότι -όπως και στην Επιστρεπτέα 4 πριν 1,5 μήνα- κανείς δεν θα λάβει ολιγότερα από 1.000 ευρώ και το 50% θα είναι «μη επιστρεπτέα» επιδότηση. Αντίθετα όμως με την Επιστρεπτέα 4 που οι πληρωμές ξέφυγαν από κάθε πρόβλεψη και αντί 1,5 δισ. έφτασαν στα 2,2 δισ. ευρώ (υπέρβαση 50%), την φορά αυτή από το υπουργείο Οικονομικών θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να να δοθεί το 1,5 δισ. χωρίς ούτε 1 ευρώ υπέρβαση.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Πότε αρχίζουν οι πληρωμές

Στις 25 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι πληρωμές της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 προς τους δικαιούχους του προγράμματος, με το ελάχιστο ποσό της ενίσχυσης να ανέρχεται στα 1.000 ευρώ. Εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει το τελικό ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος, ενώ έχει διευκρινίσει δεν υπάρχει συμψηφισμός με την ενίσχυση που ενδεχομένως έχει ληφθεί από τον προηγούμενο κύκλο.

Όσοι δικαιούχοι έχουν λάβει μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση από τον προηγούμενο κύκλο, αυτή θα ενσωματωθεί στον αλγόριθμο με βάση τον οποίο θα υπολογιστεί και το τελικό ύψος της ενίσχυσης που θα λάβουν μέσω του 5ου κύκλου του προγράμματος. Μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο θα ξεκινήσει ο 6ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ανεξάρτητα με το αν θα έχει ανοίξει πλήρως η αγορά. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο επόμενος γύρος των κρατικών δάνειων (που υπολογίζεται στα 750 εκατ. ευρώ) θα υλοποιηθεί ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στον υγειονομικό τομέα.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Τα ποσά που δικαιούται ο καθένας

Εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει το τελικό ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος, ενώ έχει διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει συμψηφισμός με την ενίσχυση που ενδεχομένως έχει ληφθεί από τον προηγούμενο κύκλο. Όσοι δικαιούχοι έχουν λάβει μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση από τον προηγούμενο κύκλο, αυτή θα ενσωματωθεί στον αλγόριθμο με βάση τον οποίο θα υπολογιστεί και το τελικό ύψος της ενίσχυσης που θα λάβουν μέσω του 5ου κύκλου του προγράμματος.

Κλειστό μαγαζί εστίασης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις