Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λιανεμπόριο άνοιγμα σήμερα: Ουρές στα καταστήματα, αυτοψία Γεωργιάδη – Παπαθανάση στην Ερμού
ΕΛΛΑΔΑ

Λιανεμπόριο άνοιγμα σήμερα: Ουρές στα καταστήματα, αυτοψία Γεωργιάδη – Παπαθανάση στην Ερμού

Λιανεμπόριο άνοιγμα σήμερα: Το άνοιγμα της αγοράς γίνεται με γενναιόδωρες εκπτώσεις σε όλα τα καταστήματα.

Άνοιξε, μετά το αιφνιδιαστικό lockdown που είχε επιβάλει η κυβέρνηση στις αρχές του μήνα για τον περιορισμό του κορονοϊού, το λιανεμπόριο. Οι επιχειρηματίες που ζήτουσαν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους με μέτρα και προσοχή είδαν τελικά την κυβέρνηση να ικανοποιεί το αίτημά τους μετά τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών. Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του λιανεμπορίου και όπως ήταν φυσικό στην Ερμού σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές από κοσμό που βγήκε για να ψωνίσει. Από το πρωί και παρά το τσουχτερό κρύο, ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους, με τους καταναλωτές να θέλουν να επωφεληθούν και από τις υψηλές εκπτώσεις.

Το άνοιγμα της αγοράς γίνεται με γενναιόδωρες εκπτώσεις σε όλα τα καταστήματα. Αν και δεν θα υπάρχει πλέον ραντεβού καταστηματάρχη με πελάτη, οι καταναλωτές θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και τους χρονικούς περιορισμούς για τις μετακινήσεις τους. «Οι εκπτώσεις μας θα είναι πολύ μεγάλες ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε τον κόσμο και να πουλήσουμε το εμπόρευμα που έχουμε τόσο καιρό», λένε οι καταστηματάρχες.

«Είναι η περίοδος των εκπτώσεων και έχω βγει να ψωνίσω ρούχα και παππούτσια για τα παιδιά μου γιατί στις γιορτές δυσκολευτήκαμε, λίγο με το click away», λένε οι πρώτοι καταναλωτές που βγήκαν να ψωνίσουν με το άνοιγμα των καταστημάτων. Οι πελάτες κατά την επίσκεψή τους στο κατάστημα και κατά την αναμονή τους στο ταμείο θα πρέπει να τηρούν την απόσταση των 2 μέτρων όπως υποχρεωτική είναι και η χρήση μάσκας. Θα πρέπει να μετακινούνται στέλνοντας το απαραίτητο sms στο 13033 και μετακίνηση 2 όπου ο πελάτης θα φτάνει στο κατάστημα της επιλογής του για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια χωρίς ραντεβού αλλά έχοντας διαθέσιμο χρόνο μόνο δύο ώρες.

Λιανεμπόριο άνοιγμα: Ποια καταστήματα λειτουργούν

· εμπορικά καταστήματα όλων των μεγεθών

· εμπορικά κέντρα (Malls)

· εκπτωτικά χωριά

· εκπτωτικά καταστήματα (Outlets)

Ψώνια με κινητό και χρονόμετρο

Λιανεμπόριο άνοιγμα: Αυτοψία Γεωργιάδη – Παπαθανάση στην Ερμού

Στην οδό Ερμού βρέθηκαν, προκειμένου να κάνουν αυτοψία για τη λειτουργία των καταστημάτων με τους νέους κανόνες, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση. Μαζί με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας, Σταύρο Καφούνη, επισκέφθηκαν καταστήματα και μίλησαν με εργαζόμενους, αλλά και καταναλωτές.

Άδωνις Γεωργιάδης Άδωνις Γεωργιάδης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις