Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Πώς έφτασε η αστυνομία στη σύλληψη των δραστών
ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Πώς έφτασε η αστυνομία στη σύλληψη των δραστών

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Πώς οι Αρχές έφτασαν στη σύλληψη των δραστών - Μια πληροφορία πολίτη

Ένας πολίτης, με μια πληροφορία, που απεδείχθη ακριβέστατη, φέρεται να οδήγησε τις αστυνομικές αρχές στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ανήλικων αδελφών από το Περιστέρι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τώρα κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τη βάναυση επίθεση με κλωτσιές στο κεφάλι με θύμα τον 53χρονο σταθμάρχη του Μετρό, στην Ομόνοια. Ο άνθρωπος αυτός, όσο οι αστυνομικοί κοιτούσαν τις φωτογραφίες των υπόπτων με τα καθαρά πρόσωπα από τις κάμερες των σταθμών του Μετρό, αλλά δεν μπορούσαν βέβαια να καταλήξουν και στην ταυτότητά τους τόσο γρήγορα, φέρεται να ήταν ο επιταχυντής των εξελίξεων.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Πρωί Παρασκευής, τηλεφώνησε στην Αστυνομία, αφού είχε δει κατ’ επανάληψη το βίντεο όπου εικονίζονταν οι δύο νεαροί να χτυπούν ανελέητα τον πεσμένο σταθμάρχη με κλωτσιές και έκανε αναφορά για πρώτη φορά στα δύο αδέλφια τα οποία αναγνώριζε από τον σωματότυπο, την ενδυμασία και άλλα χαρακτηριστικά. Φέρεται ακόμη να επεσήμανε ότι από την ημέρα της επίθεσης, που πάγωσε το πανελλήνιο τα δύο αδέλφια είχαν εξαφανιστεί από την περιοχή του Περιστερίου όπου διέμεναν.

Η πληροφορία αυτή, όπως προαναφέρθηκε, έπαιξε τον καταλυτικό ρόλο στην ταυτοποίηση των δύο ανήλικων αδελφών, 15 και 17 ετών. Γνωρίζοντας πλέον τα στοιχεία ταυτότητάς τους, αστυνομικοί μπήκαν αμέσως στα face book όπου βρήκαν στους λογαριασμούς τους αρκετές φωτογραφίες τους. Τις συνέκριναν και τις ταυτοποίησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια με τις φωτογραφίες που είχαν εκτυπωθεί από κάμερες του Μετρό σε διάφορα σημεία και για τις οποίες είχε κάνει ήδη λόγο από το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής. Ο υπουργός, είχε προσθέσει ότι το υλικό αυτό είχε παραδοθεί στην Αστυνομία και ότι η σύλληψη των δραστών ήταν μόνο θέμα χρόνου. Η Αστυνομία, είχε προχωρήσει ήδη και σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου με τη βασική ερώτηση ποια τηλέφωνα εξέπεμψαν σήμα στην κεραία της ομόνοιας τις επίμαχες, χρονικά, στιγμές της επίθεσης, λίγο πριν και λίγο μετά.

Δράστες ξυλοδαρμού σταθμάρχη στο μετρό

Επιβεβαίωσε την πληροφορία η ΕΛΑΣ

Η απάντηση φέρεται να ήρθε εκ των υστέρων και απλά επιβεβαίωσε την πληροφορία του πολίτη. Πράγματι, βρέθηκαν να έχουν εκπέμψει εκείνες τις ώρες δύο τηλέφωνα που ήταν καταχωρημένα στο όνομα της μητέρας τους.

Ακολούθησε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της μητέρας η οποία, όπως ήταν φυσικό, είχε αναστατωθεί από την εμπλοκή των παιδιών της σε τέτοια υπόθεση βίας, που σόκαρε το πανελλήνιο.

Πάνω στην απελπισία της- μητέρα είναι και ουδείς λόγος μπορεί να γίνει- ψάχνοντας σανίδα σωτηρίας, τηλεφώνησε σε γνωστό της Ειδικό Φρουρό, τον οποίο ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί και ζήτησε βοήθεια προκειμένου τα παιδιά να αποφύγουν τη σύλληψη. Εκεί ελέγχεται ο νεοπροσληφθείς Ειδικός Φρουρός. Μπορεί να είχε φιλική σχέση με την οικογένεια, όμως, ως εκ της ιδιότητός του δεν του επιτρεπόταν να κάνει τίποτε περισσότερο από το να παροτρύνει τα παιδιά να τεθούν στη διάθεση των Αρχών και να υποστηρίξουν ό,τι θεωρούσαν σωστό. Οι πληροφορίες, που διαρρέουν αστυνομικοί, είναι ότι έδωσε πληροφορίες για τα ιδιαίτερα γνωρίσματα συμβατικών αυτοκινήτων της Ασφάλειας και δεν ενημέρωσε τους ανωτέρους του.

Ο ίδιος, δια του συνηγόρου του αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος. Όμως, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, το βράδυ του Σαββάτου, «με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του Ειδικού Φρουρού, που συνελήφθη χθες από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος».

Δράστες Μετρό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις