Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δράστες μετρό – ξυλοδαρμός σταθμάρχη: «Τα παιδιά μου υπέστησαν μπούλινγκ» λέει η μάνα των δύο ανηλίκων
ΕΛΛΑΔΑ

Δράστες μετρό – ξυλοδαρμός σταθμάρχη: «Τα παιδιά μου υπέστησαν μπούλινγκ» λέει η μάνα των δύο ανηλίκων

Δράστες μετρό - ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Σήμερα, προχώρησαν σε δηλώσεις οι γονείς των δύο ανήλικων, 15 και 17 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό σταθμάρχη του μετρό, την περασμένη Τετάρτη.

Το περιστατικό με τον σταθμάρχη του μετρό που δέχτηκε βίαια επίθεση από δύο ανήλικους έχει σοκάρει την ελληνική κοινωνία. Οι δύο δράστες εντοπίστηκαν σχεδόν αμέσως από την αστυνομία ενώ το Σάββατο οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα. Αυτός άσκησε ποινική δίωξη για κακούργημα ενώ τα δύο ανήλικα είναι υπό κράτηση. Ωστόσο σήμερα, προχώρησαν σε δηλώσεις οι γονείς των δύο ανήλικων, 15 και 17 ετών.

«Τα παιδιά μου εγώ τα ξέρω. Τα ξέρει όλη η περιοχή που μένουμε, έχουμε πάρα πολλούς γνωστούς, φίλους, γείτονες. Μας ξέρουν και οι πέτρες. Οπότε τα ξέρουν τα παιδιά, ξέρουν ποια είναι. Δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, ούτε αυτά που ακούω ότι λένε, διάφορα, τέλος πάντων. Ούτε αρνήθηκαν να τους πάρουν αποτυπώματα, ούτε τίποτα», είπε ο πατέρας των ανήλικων και σημείωσε: «Εγώ τα ρώτησα, γι’ αυτό στο λέω. Κανονικά, και αποτυπώματα, τρεις φορές τους πήρανε κιόλας», είπε μιλώντας στο Tlive.

Δράστες μετρό – ξυλοδαρμός σταθμάρχη: «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια»

Διέψευσε ότι είχαν εμπλακεί στο παρελθόν σε συμμορίες «επειδή φοράνε τα ίδια ρούχα». «Μα είναι δυνατόν;» σχολίασε, και συνέχισε: «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια παιδιά. Τώρα πώς έγινε αυτό, τι να σας πω. Ήταν η κακιά στιγμή; Αυτό. Πάλι καλά που είναι καλά ο άνθρωπος. Τώρα… τον άνθρωπο… Δεν τον έχω δει από κοντά, θα του το πω, εννοείται, να του πω και περαστικά».

«Κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση του. Η ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της, ό,τι είναι να κάνει, δεν είπαμε ότι ήταν σωστό αυτό που κάνανε. Δεν ξέρω πώς εκείνη την ώρα; Φοβηθήκανε; Αρχίζω σήμερα και μαζεύω χαρτιά για να δείξω τι είναι τα παιδιά. Τα σχολεία τους, φροντιστήρια, ιδιαίτερα, proficiency έχει ο μεγάλος. Η γειτονιά έχει πέσει από τα σύννεφα. Μου λένε ”αποκλείεται”. Οι φίλες τους, οι συμμαθητές τους, όλοι».

Από την πλευρά της, η μητέρα των δύο ανηλίκων σημείωσε ότι «αυτό που μας ενδιέφερε αρχικά είναι να δούμε ότι ο άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του. Ό,τι έγινε, έγινε τώρα, και δεν μπορεί, δυστυχώς, να αλλάξει. Σημασία έχει να φανεί η αλήθεια τώρα. Τα παιδιά φορούσαν μάσκα, την είχαν κατεβασμένη γιατί έπιναν αναψυκτικό. Δεν με νοιάζει τίποτε άλλο, τα παιδιά μου. Είμαστε σε άθλια κατάσταση. Όποιος δεν έχει παιδιά δεν μπορεί να καταλάβει αυτό που νιώθω και περνάω».

To νέο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση του ξυλοδαρμού

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Open, πέραν του ειδικού φρουρού που συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ακόμα ένα πρόσωπο φέρεται να εμπλέκεται στη συγκάλυψη του ξυλοδαρμού και παρόλο που γνωρίζει ποιοι είναι οι δράστες της επίθεσης, δεν φαίνεται σε καμία συνομιλία να συμβουλεύει να παραδοθούν τα παιδιά και να ζητήσουν «συγγνώμη».

Σε μία συνομιλία, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του σταθμού, η μητέρα αρχικά αναφέρει: «Έχουμε πολλά, ότι θα βάλουν τα πρόσωπά τους, μιλάμε και ακούμε για ανθρωποκτονίες και τέτοια», ενώ το φιλικό πρόσωπο απαντά: «Σου είπα, θα ακούσεις πολλά, θα πουν πολλά για να φοβηθείτε. Αφού δεν έχουν έρθει, μπορεί να μην τους έχουν ταυτοποιήσει ακόμα. Άσ’ τους να λένε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις