Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 16/1: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 16/1: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 16/1: Εχουμε 20 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.441 θανάτους συνολικά στη χώρα. 323 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 510 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148370, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5721 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45355 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
323 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 225 (69.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1028 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 20 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5441 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3213 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εμβολιασμοί για τους άνω των 85 σε όλη τη χώρα -Εμβολιάστηκε 97χρονη στη Σάμο

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός, των ατόμων άνω των 85 ετών, ενώ σε εξέλιξη είναι ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Οι πρώτοι εμβολιασμοί έγιναν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ενώ με τον εμβολιασμό σε άτομα άνω των 85 το πρόγραμμα «Ελευθερία» μπαίνει στη δεύτερη φάση. Με ανάρτησή του το υπουργείο Υγείας νωρίτερα σήμερα τόνισε ότι ξεκίνησε ο εμβολιασμός για τους άνω των 85 ετών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ελληνική κοινωνία θα τα καταφέρει να νικήσει τον κορωνοϊό: «Η κ.Κασσιανή στον Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ο κ.Χρήστος στο Νοσοκομείο Βέροιας. Ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας, άνω των 85 ξεκίνησε. Θα τα καταφέρουμε», σημείωσε το υπουργείο Υγείας.

Η ανάρτηση του Υπουργείου Υγείας

Εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν σε ηλικιωμένους άνω των 85 ετών και σε άλλες περιοχές όπως η Σάμος και η Χίος.

Εμβολιασμός ανάρτηση Υπουργείου Υγείας

«Η δύναμη για τη ζωή!» -Ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην «πρεμιέρα» εμβολιασμών άνω των 85 ετών

Στο νοσοκομείο Ελπίς βρέθηκε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην πρεμιέρα των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού, αρχής γενομένης από τους άνω των 85 ετών. «Η δύναμη για τη ζωή! Σήμερα στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ με τον κ. Νίκο και τον κ. Τάσο, αμφότεροι άνω των 85 ετών που εμβολιάστηκαν κατά της νόσου» έγραψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο twitter του. Συνόδευσε την ανάρτησή του αυτή με φωτογραφίες από το νοσοκομείο όπου εμβολιάζονται από το πρωί για τον κορωνοϊό άνθρωποι άνω των 85 ετών.

Βασίλης Κικίλιας ΕΛΠΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις