Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκπτώσεις 2021 χειμερινές: Ανοίγει το λιανεμπόριο και φέρνει «κύμα» προσφορών
ΕΛΛΑΔΑ

Εκπτώσεις 2021 χειμερινές: Ανοίγει το λιανεμπόριο και φέρνει «κύμα» προσφορών

Εκπτώσεις 2021 χειμερινές: Ένας στόχος με αρκετές δυσκολίες βέβαια για όλους τους επαγγελματίες.

Χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ανακοίνωσαν το άνοιγμα των καταστημάτων. Είχε προηγηθεί η απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που είχε δώσει το ”πράσινο φως” για να προχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτή την απόφαση. Οι καταστηματάρχες που έβλεπαν την περίοδο των εκπτώσεων να βρίσκεται σε εξέλιξη και τα μαγαζιά τους να παραμένουν κλειστά. Από Δευτέρα που το λιανεμπόριο ανοίγει ξανά, προμηνύεται κύμα προσφορών για να σώσουν τα σπασμένα.

Ένας στόχος με αρκετές δυσκολίες βέβαια για όλους τους επαγγελματίες αφού αφενός δεν μπορούν να ποντάρουν σε μαζικότητα επισκέψεων, λόγω των περιοριστικών μέτρων, αφετέρου την αμυντική στάση που κρατούν οι καταναλωτές λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας. Μέσα σε όλα αυτά φυσικά και ο φόβος για ένα πιθανό νέο lockdown που θα σήμανε και την ταφόπλακα της μισής αγοράς.

«Απ’ τη στιγμή που εισακούστηκαν οι εκκλήσεις μας και τη Δευτέρα ανοίγουμε όλοι οι επαγγελματίες είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μία μάχη την οποία ξέρουμε πολύ καλά να δίνουμε», λέει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης. «Νομίζω ότι πλέον μας δίνεται η ευκαιρία και μπορούμε να διεκδικήσουμε έστω τις μισές πωλήσεις, κάπου 2,5 δισ ευρώ, απ’ αυτές της περσινής εκπτωτικής περιόδου, που όμως θα είναι ένα σημαντικό στήριγμα για την επιβίωση του εμπορικού κόσμου», προσθέτει.

Σημειωτέον πως ο τζίρος που επιτυγχάνουν στις χειμερινές εκπτώσεις τα καταστήματα λιανικής υπολογίζεται στα 5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μία περίοδο που οι έμποροι παραδοσιακά ξεστοκάρουν το εμπόρευμα που τους έχει μείνει, μαζεύουν ρευστό και προχωρούν σε νέες παραγγελίες. Γι αυτό εξάλλου και παράγοντες της αγοράς λένε ότι σε ορισμένα είδη οι εκπτώσεις αναμένεται να φτάσουν ως και το 70%.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις