Δράστες Μετρό: Συνελήφθησαν δύο ανήλικα αδέλφια από το Περιστέρι

ΕΛΛΑΔΑ

Δράστες Μετρό: Συνελήφθησαν δύο ανήλικα αδέλφια από το Περιστέρι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Δράστες Μετρό: Στα χέρια της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής, οι δύο δράστες της άγριας επίθεσης με κλωτσιές στο κεφάλι σε βάρος του σταθμάρχη του Μετρό.

16.01.2021 | 10:31

Στα χέρια της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής, οι δύο δράστες της άγριας επίθεσης με κλωτσιές στο κεφάλι σε βάρος του σταθμάρχη του Μετρό, εξ αιτίας μιας παρατήρησης που τους έγινε για τη μάσκα και την αντικοινωνική τους συμπεριφορά.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Πρόκειται για δύο αδέλφια, ηλικίας μόλις 15 και 17 χρόνων, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες αναγνωρίστηκαν, ταυτοποιήθηκαν για την παρουσία τους στο χώρο και συνελήφθησαν στο σπίτι τους, στην περιοχή του Περιστερίου.

Για υπόθαλψη ειδικός φρουρός

Μαζί με τους δύο ανήλικους, ωστόσο, συνελήφθη και νεαρός  Ειδικός Φρουρός, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος, καθώς, όπως προέκυψε, ενώ γνώριζε ότι οι δύο ανήλικοι ήταν οι δράστες του άγριου ξυλοδαρμού, που πάγωσε την ελληνική κοινωνία, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, εκ της ιδιότητός του, τους ανωτέρους του.

Τους είδε στην Αστυνομία ο σταθμάρχης

Οι δύο ανήλικοι δράστες, που προσήχθησαν το απόγευμα της Παρασκευής, αργά τη νύχτα της ίδιας ημέρας αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από το θύμα της αιματηρής επίθεσης, στο σταθμό Ομόνοια του Μετρό.

Άλλωστε ο ίδιος είχε δηλώσει ότι επειδή τους είχε δει καθαρά και για αρκετά λεπτά πριν από την επίθεση που δέχθηκε ήταν σε θέση να τους αναγνωρίσει.

Τηλεφώνημα από την μητέρα των ανηλίκων

Ο δε Ειδικός Φρουρός, φέρεται από τις πληροφορίες να δέχθηκε τηλεφώνημα από τη μητέρα των ανηλίκων για να βοηθήσει, άγνωστο πως.

Η Αστυνομία είχε στη διάθεσή της από την πρώτη στιγμή τόσο την περιγραφή του ίδιου του σταθμάρχη, όσο και βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες, στο σταθμό του Μετρό.

Καθαρά πρόσωπα

Εκεί τα πρόσωπα των επιτιθεμένων με λύσσα κατά του σταθμάρχη για μια παρατήρηση, φαίνονταν καθαρά.

Η περιγραφή επίσης του δρομολογίου του σταθμάρχη και το σημείο επιβίβασης στους συρμούς των δύο συλληφθέντων βοήθησαν επίσης αρκετά για συλλογή περισσότερων στοιχείων.

Αποτυπώματα στα αναψυκτικά

Κατά μία πληροφορία, σημαντικό ρόλο στην ταυτοποίηση έπαιξαν και τα δύο κουτιά με αναψυκτικό, που κρατούσαν οι ανήλικοι και τα οποία εκσφενδόνισαν κατά του σταθμάρχη πριν αρχίσουν την επίθεση με χτυπήματα καίρια στο κεφάλι καθώς τον είχαν ρίξει  κάτω.

Η επίσημη ανακοίνωση για τη σύλληψη

Λίγο μετά τη το πρωί του Σαββάτου, εξεδόθη και επίσημη ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η οποία αναφέρει τα ακόλουθα:

«Μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας, από δύο (2) νεαρά άτομα την Τετάρτη 13/01/2021, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενέργησε επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

Αναγνωρίστηκαν από το θύμα

Στο πλαίσιο των ερευνών επετεύχθη ο εντοπισμός δύο  ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας δέκα πέντε (15) και δέκα επτά (17) ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Στον Εισαγγελέα σήμερα

Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Και ειδικός φρουρός

Επιπλέον συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο (2) παραπάνω συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές.

Υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος

Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Πριν από τις συλλήψεις,  ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Κραμανλής, είχε προϊδεάσει για τις σημαντικές εξελίξεις,  που θα ακολουθούσαν.

Πεντακάθαρα πρόσωπα

΄Όπως είχε δηλώσει  κάμερες του σταθμού κατέγραψαν πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και έχουν βοηθήσει την Αστυνομία να τους ταυτοποιήσει.

«Το υλικό έχει παραδοθεί στην αστυνομία και όπως έχω ενημερωθεί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», είχε δηλώσει το πρωί της Παρασκευής.

Οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν…

Είχε προσθέσει, ότι στο Μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία, όμως οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να πιάσουν επ αυτοφώρω τους δράστες του άγριου ξυλοδαρμού.

Exit mobile version