Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δράστες ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στους δύο ανήλικους
ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΡΟΥΡΟ

Δράστες ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στους δύο ανήλικους

Δράστες ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Παράλληλα ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του ειδικού φρουρού.

Ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος και για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα άσκησε ο εισαγγελέας Ανηλίκων σε βάρος των δύο αδελφών, ηλικίας 15 και 17 ετών, για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό της Ομόνοιας.

Παράλληλα ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του ειδικού φρουρού, ο οποίος, όπως προέκυψε από τις έρευνες, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος. Και οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίον αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Δράστες Μετρό

Δράστες ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Τι είπαν οι δύο ανήλικοι

«Μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε. Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί αφού μας έκανε παρατήρηση μετά κάτι μας είπε για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και γι´ αυτό δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε…».

Αυτά είπαν χθες αργά το βράδυ στους αστυνομικούς τα δυο αδέλφια που συνελήφθησαν για το ξυλοδαρμό του υπαλλήλου του Μέτρο. Περισσότερες όμως εξηγήσεις θα δώσουν στις δικαστικές Αρχές, καθώς η διαδικασία του αυτοφώρου είχε περάσει και άρα απολογία θα δώσουν στον ανακριτή.

Πάντως, όταν οι αστυνομικοί τους ρώτησαν γιατί το έκαναν η απάντηση τους ήταν αυτή και μάλιστα περισσότερο άρχισαν να δικαιολογούνται για το φόβο τους μετά το ξυλοδαρμό, καθώς όπως έλεγαν δεν είχαν καταλάβει εκείνη τη στιγμή τι ακριβώς είχαν κάνει και μετά όταν είδαν και τα βίντεο τους κυρίευσε ο φόβος της σύλληψης.

Δράστες Μετρό

Δράστες Μετρό – ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Ο αστυνομικός τους βοήθησε

Ο ειδικός φρουρός κατηγορείται για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και όπως είπε στους αστυνομικούς, γνώριζε την οικογένεια και η μητέρα των παιδιών του ζήτησε βοήθεια για το πως θα χειριστούν την υπόθεση.  Λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών μετέβη και ο σταθμάρχης ο οποίος τους αναγνώρισε. Αξίζει δε, να σημειωθεί ότι η ομάδα των αστυνομικών που ανέλαβε τη διαλεύκανση της υποθεσης είναι η ίδια που εξιχνίασε και την ιστορία με την επίθεση με βιτριόλι στην περιοχή της Καλλιθέας τον περασμένο Μάιο.

Τους πήρε η μητέρα τους από το Μοναστηράκι

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τα δύο αδέρφια τα οποία είναι παιδιά χωρισμένων γονιών (έχουν άλλα δύο αδέρφια) και  πηγαίνουν σε ΕΠΑΛ, αμέσως μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, πήραν το μετρό και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι. Από εκεί, τηλεφώνησαν στη μητέρα τους η οποία, μετέβη στο κέντρο της Αθήνας και τους πήρε για να τους μεταφέρει στο σπίτι τους στο Περιστέρι. Στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή με τον ειδικό φρουρό που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ και του ζήτησαν να τους βοηθήσει να διαχειριστούν την υπόθεση. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο αστυνομικός, τους συμβούλευσε να ισχυριστούν ότι δέχθηκαν επίθεση από τον σταθμάρχη και αντέδρασαν στο πλαίσιο της αυτοάμυνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις