Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μαλλιά περιποίηση: Πώς να περιποιηθείτε σωστά τα μαλλιά σας το χειμώνα
PLUS

Μαλλιά περιποίηση: Πώς να περιποιηθείτε σωστά τα μαλλιά σας το χειμώνα

Μαλλιά περιποίηση: Ο κρύος και ξηρός αέρας του χειμώνα μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, που δημιουργεί το ανεπιθύμητο φριζάρισμα των μαλλιών σας.

Κάθε εποχή και οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες της επηρεάζουν με τον δικό τους τρόπο την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών σας. Το πρόβλημα επιτείνεται την χειμερινή περίοδο, όταν ο κρύος και ξηρός αέρας του χειμώνα μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, κάτι που με τη σειρά του δημιουργεί το ανεπιθύμητο φριζάρισμα των μαλλιών σας. Κάτι που μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει στην περιποίηση των μαλλιών σας την συγκεκριμένη περίοδο είναι , το να γνωρίζετε πόσο συχνά να πλένετε τα μαλλιά σας, ανάλογα με τον τύπο τους.

Αυτό ισχύει διότι κατά το λούσιμο των μαλλιών σας αφαιρείτε από αυτά τα ζωτικά φυσικά έλαια που διατηρούν τα μαλλιά ενυδατωμένα και προστατευμένα, τα οποία είναι πιο σημαντικά από ποτέ κατά τους ψυχρότερους μήνες. Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για να βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα στην καθαριότητα, την προστασία και την εμφάνιση των μαλλιών σας. Η πανδημία του κορονοϊού μας έκλεισε που μας έκλεισε στο σπίτι, μια εμφάνιση μας έμεινε, ας την προσέξουμε λίγο.

Γυναίκα

Μαλλιά περιποίηση: Τι πρέπει να προσέξετε

Προσπαθήστε, λοιπόν, να παρατείνετε το χρονικό διάστημα μεταξύ των λουσιμάτων τους όσο το δυνατόν περισσότερο έως ότου βρείτε την τέλεια χρονική περίοδο για τα μαλλιά σας -εάν συνήθως πλένετε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα, δοκιμάστε κάθε δύο ημέρες. Εάν διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας εξακολουθούν να στερούνται υγρασίας, δοκιμάστε κάθε τρεις ημέρες. Για να βοηθήσετε αυτήν τη διαδικασία μετάβασης, χρησιμοποιήστε ξηρό σαμπουάν μεταξύ των δύο λουσιμάτων για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας με μια ωραία μυρωδιά και φρεσκάδα.

Γυναίκα δάσος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις