Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Δυνατότητα διόρθωσης λαθών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Δυνατότητα διόρθωσης λαθών

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο έως τις 19 Ιανουαρίου.

Έχοντας ως στόχο τη διευκόλυνση της ένταξης των επιχειρήσεων στον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το υπουργείο Οικονομικών παρατείνει την προθεσμία για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος έως την προσεχή Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021. Παράλληλα, σε περίπτωση λαθών, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport) για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, έως τις 19 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μέχρι σήμερα, 611.524 επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της χρηματοδοτικής ενίσχυσης Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5. Η εκταμίευση των κονδυλίων προς τους δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 θα ξεκινήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Μετρητά

Αμεσες πληρωμές με αυτόματη πίστωση του δικαιούχου, μέσω των ΑΤΜ

Τη δυνατοτητα των άμεσων πληρωμών, χωρίς καμιά καθυστέρηση και με πίστωση του δικαιούχου σε δευτερόλεπτα, μέσω των αυτόματων μηχανημάτων των τραπεζών (ΑΤΜ), υπόσχεται η ΔΙΑΣ Α.Ε. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «η ΔΙΑΣ, ως διαχειρίστρια του συστήματος πληρωμών ΔΙΑΣ, θα ανήκει από τις 15 Ιανουαρίου 2021 στην ευρωπαϊκή ομάδα των συστημάτων εκκαθάρισης και διακανονισμού που επεξεργάζονται Άμεσες Πληρωμές (SCT Instant) σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πληρωμών.

Η ΔΙΑΣ Α.Ε., τελώντας υπό την επίβλεψη της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι έτοιμη να υποστηρίξει τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών στη διακίνηση instant payments (άμεσων πληρωμών), το νέο μέσο πληρωμών που εγγυάται την πίστωση του δικαιούχου σε δευτερόλεπτα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας (24/7/365). Ακολουθώντας τις προτεραιότητες που θέτουν το Ευρωσύστημα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληρωμών και οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών, η ΔΙΑΣ Α.Ε. έχει επενδύσει σε καινοτόμες τεχνολογίες που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των συστημάτων της και είναι προετοιμασμένη για την υποστήριξη νέων μέσων πληρωμών, όπως αυτά αναμένεται να υιοθετηθούν από ευρωπαϊκούς φορείς και πρωτοβουλίες.

Μετρητά
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις