Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μητσοτάκης σήμερα Βουλή: Κορονοϊός, εμβόλιο και μέτρα στη σύγκρουση με Τσίπρα
ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Μητσοτάκης σήμερα Βουλή: Κορονοϊός, εμβόλιο και μέτρα στη σύγκρουση με Τσίπρα

Μητσοτάκης σήμερα Βουλή: Με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία.

Έχοντας στα χέρια του την θετική πορεία της πανδημίας στη χώρα, την ταχύτητα με την οποία προχωρά ο εμβολιασμός αλλά και τα σωτήρια μέτρα οικονομικής στήριξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που απολαμβάνει την αποδοχή των Ελλήνων, σύμφωνα με τις νέες δημοσκοπήσεις, θα σηκώσει σήμερα τα μανίκια στη Βουλή, για να αντιμετωπίσει τη σφοδρή κριτική που θα δεχτεί από την αξιωματική αντιπολίτευση. Η καλή επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης σύμφωνα με τον χάρτη του ECDC, δίνει την δυνατότητα στον κ. Μητσοτάκη να σταθεί στην επιτυχή, δεδομένων των συνθηκών, αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και να περιγράψει τα όσα έγιναν σε υγειονομικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της covid-19, για την στήριξη του ΕΣΥ με την ενίσχυση σε υγειονομικό προσωπικό και την δημιουργία νέων ΜΕΘ.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δώσει στην διαδικασία του εμβολιασμού και τα αισιόδοξα μηνύματα που υπάρχουν για την πορεία έγκρισης νέων εμβολίων που θα προμηθευτεί η Ένωση.  Παρουσιάζοντας στοιχεία και όχι μόνο αερολογίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να αποδομήσει την κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για την στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα και θα δεσμευτεί πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους εργαζόμενους.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Δεν σταματούν τα μέτρα στήριξης

Για το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων με τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», το πρόγραμμα «Γέφυρα», τις αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, την καταβολή από το κρατικά ταμεία μεγάλου τμήματος του κόστους των ενοικίων και, βέβαια, τους διαδοχικούς κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής. Με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, θα χορηγηθούν διευκολύνσεις για την πληρωμή αξιογράφων -επιταγών, συναλλαγματικών, γραμματίων σε διαταγή. Στη νέα ρύθμιση θα εντάσσονται επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή, οι οποίες εμφανίζουν κύκλο εργασιών μειωμένο κατά τουλάχιστον 40% για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καθώς και νέες επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2020, με μοναδική προϋπόθεση να εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Μητσοτάκης: Η επόμενη μέρα

Την ώρα της σύγκρουσης, θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της επιτροπής, που θα δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και click away. Τα επιδημιολογικά δεδομένα που είναι καλύτερα από τα μέσα Δεκεμβρίου όταν είχαν ανοίξει ξανά, δίνουν την δυνατότητα για την επαναλειτουργία τους. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει την ανάγκη το άνοιγμα να ακολουθήσει την τήρηση από όλους των κανόνων της δημόσιας υγείας ώστε σταδιακά να ανοίξουν περισσότεροι τομείς της οικονομίας και όχι να χρειαστεί να ξανακλείσουν.

Κάθε μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 3 δισ. ευρώ, όπως δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωση που αποδεικνύει πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη επανεκκίνησης της αγοράς. Το τίμημα για να στηριχθεί η οικονομία και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας όπου τα στοιχεία είναι πολύ θετικά είναι πολύ μεγάλο. Το προσωρινό λουκέτο δεν πρέπει να γίνει μόνιμο με τα καταστήματα να κατεβάζουν ρολά και τις επιχειρήσεις να μην μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα. Εκτός της ανέχειας που έχει πλήξει τα νοικοκυριά, οι πολίτες είναι ένα βήμα πριν την ψυχολογική κατάρρευση.

Αλέξης Τσίπρας

Δριμύ κατηγορώ Μητσοτάκη σε Τσίπρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πως “υπονομεύει” την συνολική προσπάθεια και την εικόνα της χώρας, απορρίπτοντας την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να πάρει η χώρα μας τις πατέντες των εμβολίων για να μπορέσει η ίδια να παράγει εμβόλια. “Μα δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι δεν υπάρχει η παραγωγική δυνατότητα στην Ελλάδα σήμερα για να παρασκευάσουμε αυτά τα εμβόλια; Αυτά είναι πολύ βασικά πράγματα. Πάντως, πρέπει να σας πω ότι στον κορονοϊό, ειδικά στο δεύτερο κύμα, αυτό που βλέπω δεν είναι αντιπολίτευση, είναι απογοήτευση. Έτσι τουλάχιστον το εισπράττω εγώ” είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

Ο πρωθυπουργός θα δεσμευτεί επίσης ότι η υπάρχει επάρκεια εμβολίων για την χώρα μας καθώς η κυβέρνηση έχει προαγοράσει διπλάσιο αριθμό από όσα χρειάζονται. Σύμφωνα μάλιστα τον σχεδιασμό θα υπάρχει πληθώρα εμβολίων στο τέλος του πρώτου τριμήνου, καθώς τα όποια προβλήματα υπάρχουν τώρα θα ξεπεραστούν μόλις πάρουν έγκριση και οι άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες παραλήφθηκαν οι πρώτες 8.000 δόσεις του εμβολίου Moderna. Παράλληλα, αυξάνονται οι δόσεις από την Pfizer και αναμένεται να προστεθούν τα εμβόλια από την Astra Zeneca και την Johnson & Johnson. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τονίσει με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση η χώρα μας να παραβιάσει την ευρωπαϊκή συμφωνία.

Κυριάκος Μητσοτάκης Αλέξης Τσίπρας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις