Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 15/1: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 15/1: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 15/1: Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 147860 - Ανακοινώσεις σε λίγο για το άνοιγμα των καταστημάτων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 610 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 610 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 147860, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5709 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45140 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

319 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 223 (69.9%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1019 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Τέλος, έχουμε 34 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5421 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3203 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Θεσσαλονίκη: Σε “πράσινο” επίπεδο τα λύματα – Το άνοιγμα της αγοράς να μη συνοδευτεί από χαλάρωση, λέει ο πρύτανης του ΑΠΘ

Τη σταθερή διατήρηση του ιικού φορτίου των λυμάτων της Θεσσαλονίκης σε “πράσινο” επίπεδο επιβεβαιώνει το εβδομαδιαίο διάγραμμα παρακολούθησης της επιδημιολογικής εικόνας της πόλης, στην έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ. Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την πιο πρόσφατη δειγματοληψία της 13ης Ιανουαρίου, για την οποία ολοκληρώθηκε σήμερα η ανάλυση και ο περιβαλλοντικός εξορθολογισμός, όλες οι μετρήσεις που αποτιμούν και την επίπτωση της αυξημένης κινητικότητας κατά τις ημέρες των εορτών, κινούνται γύρω από το ίδιο επίπεδο, παρουσιάζοντας οριακές αυξομειώσεις, οι οποίες δείχνουν ότι η διασπορά του SARS-CoV-2 στην κοινότητα παραμένει στα ίδια -σχετικά χαμηλά- επίπεδα.

“Περιμένουμε και τις αναλύσεις της επόμενης εβδομάδας για να πούμε με ασφάλεια, αν πέρασε “ανώδυνα” και ο εορτασμός των Θεοφανίων, όπου καταγράφηκαν κάποιες περιπτώσεις συνωστισμού ατόμων”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου.

Επισήμανε, δε, πως “καθώς η Πολιτεία ετοιμάζεται για το πρώτο βήμα στη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, η εκ του αποτελέσματος πετυχημένη εφαρμογή των μέτρων που ίσχυσαν τις μέρες των γιορτών, θα πρέπει να αποτελέσει “οδηγό” για τους πολίτες, δηλαδή θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους πως όταν η χαλάρωση των περιορισμών γίνεται σε ένα πλαίσιο οδηγιών, που όλοι σέβονται και τηρούν, τότε η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη και μακριά από επικίνδυνες εκπλήξεις”.

Μάσκα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις