Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Τραμπ παραπομπή – Πελόζι: Μια ενδυματολογική επανάληψη
LIFESTYLE

Τραμπ παραπομπή – Πελόζι: Μια ενδυματολογική επανάληψη

Τραμπ παραπομπή – Πελόζι: Η σημειολογία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, που φόρεσε το ίδιο φόρεμα και στις δύο παραπομπές Τραμπ.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι αποτελεί ένα από τα βαριά χαρτιά των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ. Υπηρετεί ως η 52η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το 2019 και προηγουμένως από το 2007 έως το 2011. Επανεξελέγη πρόεδρος στις 3 Ιανουαρίου 2021. Είναι η μόνη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που κατέλαβε αυτή τη θέση. Επίσης, έχει την υψηλότερη θέση στην κατάταξη των γυναικών εκλεγμένων αξιωματούχων στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως Πρόεδρος της Βουλής, η Πελόζι είναι δεύτερη στη διαδοχή της Προεδρίας των ΗΠΑ, αμέσως μετά τον Αντιπρόεδρο, και θεωρείται ως η τρίτη ισχυρότερη πολιτική παράγοντας των ΗΠΑ.

Η Πελόζι εξαρχής είχε αντιταχθεί στην εκλογή Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον «κίνδυνο για το έθνος» και έκανε ό,τι μπορούσε για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη. Ήταν αυτή που χθες προήδρευσε στη συνεδρίαση κατά την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος πρόεδρος που για δεύτερη φορά στην 4ετη θητεία του παραπέμπεται σε δίκη. Με 232 ψήφους υπέρ, 197 κατά και 4 «παρών», ο Τραμπ παρεπέμφθη σε δίκη, με την κατηγορία της υποκίνησης σε εξέγερση, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο Καπιτώλιο. Με τους Δημοκρατικούς να διατηρούν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, θεωρούταν δεδομένη η  παραπομπή του Τραμπ σε δίκη στην Γερουσία, ωστόσο βρέθηκαν και δέκα Ρεπουμπλικανοί που συμμάχησαν μαζί τους.

Τραμπ με ύφος

Τραμπ παραπομπή – Πελόζι: Το δις εξαμαρτείν

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι βρέθηκε εκεί για δεύτερη φορά, με σκοπό να παραπέμψει τον απερχόμενο πρόεδρο Τραμπ. Ήταν αυτή που παρέπεμψε την πρώτη φορά τον Τραμπ με την κατηγορία ότι άσκησε πιέσεις στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ώστε να διεξάγει έρευνες εναντίον του πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ Μπάιντεν, που δραστηριοποιούνταν οικονομικά στην εν λόγω χώρα. Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Γερουσία, τότε, καταψήφισαν με αποτέλεσμα ο Ντόναλντ Τραμπ να απαλλαγεί από τις κατηγορίες.

 

Νάνσι Πελόζι

Η εμφάνιση του 2019

Τραμπ παραπομπή – Πελόζι: “Το καλύτερο ντύσιμο για κηδεία”

Τώρα,η 80χρονη γυναίκα εμφανίστηκε φορώντας το ίδιο φόρεμα που είχε επιλέξει και για την πρώτη παραπομπή του Τραμπ. Πρόκειται για ένα high collar μαύρο φόρεμα, με ιδιαίτερο neckline. Οι χρήστες των social media το είχαν χαρακτηρίσει τότε «το καλύτερο ντύσιμο για κηδεία» και το είχαν παρομοιάσει με πανοπλία. Από ό,τι φαίνεται, αποδείχτηκε τυχερό την πρώτη φορά έτσι η Πελόζι αποφάσισε να το ξαναφορέσει κάνοντας statement.

Τραμπ παραπομπή – Πελόζι: Αξεσουάρ

Μάλιστα, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019, μάλιστα, το είχε συνδυάσει με μια καρφίτσα που έγινε σύμβολο, ενώ τώρα επέλεξε απλώς ένα χρυσό κολιέ. Τα social media πήραν φωτιά αποκαλώντας το φόρεμα της Πελόζι «Impeachment Dress», δηλαδή το «φόρεμα της παραπομπής» και κάνοντάς το viral.

Νάνσι Πελόζι

Η χθεσινή εμφάνιση

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις