Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λεωνίδας Πελεκανάκης κορονοϊός: Πέθανε ο Ολυμπιονίκης
ΕΛΛΑΔΑ

Λεωνίδας Πελεκανάκης κορονοϊός: Πέθανε ο Ολυμπιονίκης

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης, σε ηλικία 58 ετών, ύστερα από μάχη με τον κορονοϊό, που κράτησε σχεδόν δύο μήνες, σύμφωνα με την “Καθημερινή”. Ο πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής υψηλού επιπέδου που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του θανατηφόρου ιού. Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Αντίθετα, μέχρι και τον Οκτώβριο έπαιρνε μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης και χάραζε νικηφόρες ρότες. Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22/11/1962. Από την παιδική ηλικία βρέθηκε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις. Θεωρείτο ένα από τα καλύτερα “τιμόνια” της γενιάς του. “Όλη η ζωή του ήταν η ιστιοπλοΐα. Αγαπούσε πολύ το άθλημα”, δήλωσε στην “Κ” συντετριμμένος ο Ολυμπιονίκης Δημήτρης Δεληγιάννης. Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Soling to 1993.

 Λεωνίδας Πελεκανάκης

Κορονοϊός: Ο μεγάλος πονοκέφαλος της Αθήνας

Κανένα περιθώριο για εφησυχασμό δεν αφήνει το επιδημιολογικό φορτίο της πρωτεύουσας και άλλων έξι περιοχών της χώρας που έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τα περισσότερα νέα κρούσματα τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί τις τελευταίες επτά μέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού εμφανίζονται σε: Δυτική Αττική, Βοιωτία, Λέσβο, Κάλυμνο, Ροδόπη, Αργολίδα και Χαλκιδική. Οι αρμόδιοι φορείς έχουν την προσοχή τους στραμμένη ιδιαίτερα στην Αττική που είναι μια πολύ μεγάλη Περιφερειακή Ενότητα αλλά και στον τρόπο με τον οποίο κινείται η νόσος αφού το Λεκανοπέδιο βρίσκεται σταθερά πλέον στην πρώτη θέση των κρουσμάτων. Ειδικά για την περίπτωση της δυτικής Αττικής η οποία βρίσκεται και σε αυξημένη επιτήρηση αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα στην περιοχή έχουν εντοπιστεί 215 μολύνσεις covid.

Εξίσου ανησυχητική είναι και η κατάσταση που παρουσιάζει το κέντρο της Αθήνας, με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Νίκο Σύψα να επισημαίνει ότι ο κεντρικός τομέας κινδυνεύει να “κοκκινίσει” αφού τα ενεργά κρούσματα είναι περίπου 800, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο νέων μέτρων. Παράλληλα, οι ειδικοί μελετούν σε καθημερινή βάση τα στοιχεία προκειμένου να δουν τον αντίκτυπο που είχαν στο ιικό φορτίο και η εορτή των Θεοφανείων αλλά και το άνοιγμα βρεφονηπιακών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων. Την ίδια ώρα, οι επίσημοι αριθμοί δείχνουν ότι η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα είναι τα 46 έτη, εδώ και 15 μέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες από 35 έως 54 ετών, ενώ το 60% των κλινών ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια παραμένει καλυμμένο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις