Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξύλο σε σταθμάρχη: Σοκάρει ο ξυλοδαρμός στο μετρό, κοντά στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών η ΕΛ.ΑΣ.
ΕΛΛΑΔΑ

Ξύλο σε σταθμάρχη: Σοκάρει ο ξυλοδαρμός στο μετρό, κοντά στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών η ΕΛ.ΑΣ.

Ξύλο σε σταθμάρχη: Πολύ κοντά στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών η ΕΛ.ΑΣ.

Ένα βίαιο περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα στο Μετρό. Συγκεκριμένα, δύο άτομα που δεν ήθελαν να φορέσουν μάσκα ξυλοκόπησαν άγρια τον σταθμάρχη, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι αρχές προσπαθούν να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία που θα τις βοηθήσουν να στοιχειοθετήσουν τα προφίλ των δραστών. Την κατάθεσή του στις Αρχές που ερευνούν την υπόθεση του ξυλοδαρμού του έδωσε ο σταθμάρχης του μετρό που δέχθηκε τη βίαιη επίθεση χθες μέσα στον σταθμό της Ομόνοιας στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε στους αστυνομικούς οι δύο νεαροί ήταν ηλικίας από 17 έως 23 ετών, μιλούσαν καλά ελληνικά και όπως ξεκαθάρισε θυμάται πολύ καλά τα πρόσωπά τους και αν χρειαστεί μπορεί να τους αναγνωρίσει. Ο υπάλληλος του μετρό περιέγραψε πώς ξεκίνησε η επίθεση των δύο νεαρών όταν τους είδε μέσα στο συρμό να μην φορούν μάσκες και ο ένας από τους δύο να έχει και τα πόδια του πάνω στο κάθισμα. Σύμφωνα με την κατάθεση του υπαλλήλου, οι νεαροί τον χτύπησαν αρχικά πισώπλατα, τον έριξαν στο δάπεδο και συνέχισαν να τον χτυπούν βάναυσα και χωρίς έλεος.

Στην συνέχεια οι αστυνομικοί θα μιλήσουν με αυτόπτες μάρτυρες και με εργαζομένους του μετρό που είδαν το περιστατικό καθώς και με όποιον άλλον μπορεί να δώσει στοιχεία για τους δράστες. Επίσης θα εξεταστεί και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του μετρό προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία τους όχι μόνο κατά την είσοδο και έξοδο από τους σταθμούς αλλά και έξω από αυτούς.

Ξύλο σε σταθμάρχη στο μετρό: Του έστησαν καρτέρι

Το περιστατικό έχει σοκάρει την κοινή γνώμη από το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς το βίντεο που κυκλοφόρησε είναι δηλωτικό της βαναυσότητας της επίθεσης. Την ίδια ώρα, όπως γίνεται γνωστό, υπάρχει ανησυχία στους εργαζομένους αφού οι ίδιοι δηλώνουν πως φοβούνται να πάνε στην δουλειά τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Λεωνίδα Γεωργόπουλου, Πρόεδρου Συνδικάτων Σταθμαρχών, ο οποίος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, είπε πως «δεν γίνεται να σκεφτόμαστε ότι πάμε στις δουλειές και φοβόμαστε μήπως δεν γυρίσουμε». Συμπλήρωσε δε πως «οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι» στο θύμα, το οποίο νοσηλεύτηκε με κατάγματα στο πρόσωπο. «Υπάρχει ανησυχία σε όλο το εργατικό δυναμικό», υπογράμμισε.

Ξύλο σε σταθμάρχη στο μετρό: Το χρονικό

Χθες το απόγευμα, δύο άτομα ξυλοκόπησαν άγρια έναν εργαζόμενο, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του. Όπως καταγγέλει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ο εργαζόμενος δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση εντός του συρμού. Ο άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ο εν λόγω εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και στον έναν από αυτούς να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.

Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές. Το θύμα με πόνους στο πρόσωπο και το σώμα του μεταφέρθηκε σε χώρο του σταθμού, απ’ όπου τον παρέλαβε μετά από λίγο το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

Ξύλο σε σταθμάρχη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις