Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δεβελέκος σύλληψη – Χρυσή Αυγή: Χειροπέδες στον οδηγό του Μιχαλολιάκου
ΕΛΛΑΔΑ

Δεβελέκος σύλληψη – Χρυσή Αυγή: Χειροπέδες στον οδηγό του Μιχαλολιάκου

Δεβελέκος σύλληψη - Χρυσή Αυγή: Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις 21 Οκτωβρίου του 2020, για την επίθεση που είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2018 στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά.

Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης ο χρυσαυγίτης Σωτήρης Δεβελέκος στη Ραφήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Ήταν καταζητούμενος για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο “Φαβέλα” του Πειραιά, τον Φεβρουάριο του 2018, όπου είχε τραυματιστεί η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα Ελευθερία Τομπατζόγλου. Ο Σωτήρης Δεβελέκος δεν είχε απολογηθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης και ο ανακριτής είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Ήταν οδηγός και από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, και εμφανιζόταν σε συνομιλίες με τον Γιάννη Λαγό μετά την επίθεση σε βάρος των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Ο 31χρονος είχε αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες του, όπου διακρίνονται τα τατουάζ με τον ναζιστικό αετό και άλλα χιτλερικά σύμβολα. Ακολούθησαν σφοδρές αντιδράσεις και αιχμηρά σχόλια, που τον ανάγκασαν να τις σβήσει από το προφίλ του.

Σωτήρης Δεβελέκος

Η επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Φαβέλα”, στην οδό Ναυάρχου Βούτση 11 στον Πειραιά σημειώθηκε στις 25/2/2018 από περίπου 8 άτομα που κρατούσαν πυρσούς και λοστούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρέθηκε και η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα Ελευθερία Τομπατζόγλου ενώ σε ανακοίνωσή της τότε η Χρυσή Αυγή διέψευδε την οποιαδήποτε εμπλοκή της.

Δείτε ακόμη
Αγωγή “μαμούθ” Λαγού στη Σακελλαροπούλου
Βιβλιοθηκάριος ο Μιχαλολιάκος στη φυλακή, δουλειά έπιασε και ο Μιχαλολιάκος
Marc: Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης -Με ποιο κριτήριο θα ψηφίσουν οι Έλληνες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις