Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέος κόσμος πυροβολισμοί: Τι κατέθεσαν στις Αρχές οι δύο γιοι του θύματος
ΕΛΛΑΔΑ

Νέος κόσμος πυροβολισμοί: Τι κατέθεσαν στις Αρχές οι δύο γιοι του θύματος

Νέος κόσμος πυροβολισμοί: Σήμερα κατέθεσαν οι δύο τραυματίες από το μακελειό στο Νέο Κόσμο.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο πάρκο του Άγιου Σώστη στον Νέο Κόσμο. Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός της συμπλοκής. Πρόκειται για έναν άνδρα νεκρό και τραυματίες τους δυο γιους του, καθώς και μια κοπέλα υπάλληλο που δεν είχε καμία σχέση με το περιστατικό και όσα είχαν προηγηθεί. Η συμπλοκή εκτιμάται ότι οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ αυτό που σοκάρει ακόμα και τις αρχές είναι το γεγονός ότι στην πλατεία, την ώρα των πυροβολισμών βρίσκονταν πολλά μικρά παιδιά. Στο σημείο της συμπλοκής έχουν βρεθεί αρκετοί κάλυκες, ενώ αμέσως μετά τους πυροβολισμούς ένα αυτοκίνητο έφυγε από το σημείο με μεγάλη ταχύτητα.

Σήμερα κατέθεσαν οι δύο τραυματίες από το μακελειό στο Νέο Κόσμο. Πρόκειται για τους δυο γιους του θύματος που έπεσε νεκρός από τα πυρά δραστών πάνω στην πλατεία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τραυματίες αφηγήθηκαν με κάθε λεπτομέρεια την σκηνή της δολοφονίας, ενώ περιέγραψαν με λεπτομέρεια τους δράστες. Επίσης, ξεκαθάρισαν στις αρχές ότι οι δολοφόνοι ήταν αλβανικής καταγωγής. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, ανέφεραν στις Αρχές όσα προηγήθηκαν πριν ο δολοφόνος να βγάλει το πιστόλι και να αρχίσει να πυροβολεί εναντίον της οικογένειας, ενώ είπαν στους αστυνομικούς και για τον έντονο διαπληκτισμό που είχε προηγηθεί.

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για τους πέντε δράστες και είναι κοντά στην ταυτοποίησή τους. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες καταθέσεις ενώ η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας και άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Μέχρι αυτή τη στιγμή η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως κάποια από τα άτομα που πήραν μέρος στο μακελειό έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν με παράνομες ενέργειες. Σημειώνεται ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, άλλωστε, είναι όπλο που χρησιμοποιούν κυρίως άτομα που έχουν σχέση με τη νύχτα και τα οργανωμένα κυκλώματα.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Μιλώντας στο MEGA, αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τα δευτερόλεπτα του τρόμου. «Ακούστηκαν περίπου 5-6 πυροβολισμοί. Υπήρχε παύση ενός δυο λεπτά και στη συνέχεια ακόμα 3 πυροβολισμοί» λέει στην κάμερα του MEGA μια γυναίκα που μένει κοντά στη σημείο του «μακελειού». «Είδα κάτω αιμόφυρτο τον κύριο, τον οποίο γνωρίζω, όχι προσωπικά, αλλά είναι της γειτονιάς. Πολύ καλή οικογένεια» θα πει ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας. «Η γυναίκα του από πάνω, ήταν μες στα αίματα, σπάραζε. Πήγα μέσα στο μαγαζί του φώναζα. Ήταν και το παλικάρι πεσμένο, ο αδερφός του, του κράταγε το κεφάλι» συμπληρώνει.

«Ο δράστης του μακελειού στο Νέο Κόσμο ήθελε να σκοτώσει όλη την οικογένεια που είχε μπροστά του. Αν δεν έτρεχαν να εξαφανιστούν θα είχαμε και άλλους νεκρούς αφού πυροβολούσε στο ψαχνό και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από ανυποψίαστους διερχόμενους», δήλωσε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβε να ξετυλίξει το κουβάρι της δολοφονικής επίθεσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις