Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γεωργιανοί διαρρήκτες: Κύκλωμα «διόριζε» οικιακές βοηθούς
ΕΛΛΑΔΑ

Γεωργιανοί διαρρήκτες: Κύκλωμα «διόριζε» οικιακές βοηθούς

Γεωργιανοί διαρρήκτες: Συνελήφθησαν από την Αστυνομία τρεις άνδρες από τη Γεωργία και μια γυναίκα οικιακή βοηθός, ενώ αναζητείται μία ακόμη.

Εγκληματική οργάνωση Γεωργιανών διαρρηκτών, μέσα από αγγελίες, που εντόπιζαν τα μέλη της, στο διαδίκτυο και σε εφημερίδες, φρόντιζαν να «διορίσουν» ως οικιακές βοηθούς, γυναίκες που ανήκαν στη συμμορία τους! Αυτό, για να μπαίνουν αυτές στα σπίτια, να πληροφορούνται ως άτομα εμπιστοσύνης την οικονομική επιφάνεια των ιδιοκτητών αλλά και τα σημεία όπου τοποθετεί χρήματα και κοσμήματα και να οργανώνουν την εισβολή! Σε επιχείρηση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν τέσσερις Γεωργιανοί, τρεις άνδρες ηλικίας 31, 42 και 46 ετών και μία γυναίκα-οικιακή βοηθός σε ένα από τα σπίτια όπου καταγράφηκε διάρρηξη. Αναζητείται ακόμη από τους αστυνομικούς μια δεύτερη οικιακή βοηθός, τα στοιχεία της οποίας οι αστυνομικοί γνωρίζουν και την έχουν συμπεριλάβει στη δικογραφία.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το κύκλωμα εμπλέκεται σε τέσσερις ληστρικές εισβολές σε σπίτια, όπου μπήκαν τα μέλη του μετά από σχετικές πληροφορίες που άντλησαν από τις οικιακές βοηθούς. Πιστεύεται όμως ότι ο αριθμός των εισβολών της συγκεκριμένης ομάδας, είναι μεγαλύτερος και γι αυτό το λόγο η έρευνα συνεχίζεται. Εκείνο, που έχει διαπιστωθεί είναι ότι με εμβάσματα οι δράστες έχουν αποστείλει στη χώρα τους πολλά χρήματα αλλά και κοσμήματα που έχουν αφαιρέσει από τις οικίες.

Διαρρηκτικά εργαλεία

Γεωργιανοί διαρρήκτες: Οργανωμένη ομάδα

«Όπως προέκυψε από την έρευνα», αναφέρει η Αστυνομία «το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε συγκροτηθεί οργανωμένη ομάδα αλλοδαπών, με μέλη άνδρες και γυναίκες, που διέπραττε συστηματικά κλοπές από οικίες. Η ανωτέρω σπείρα δρούσε υπό την καθοδήγηση του 31χρονου, ο οποίος συλλέγοντας πληροφορίες για ύπαρξη χρηματικών ποσών και τιμαλφών αξίας σε οικίες, στις οποίες εργάζονταν ως οικιακοί βοηθοί γυναίκες μέλη της συμμορίας, οργάνωνε τη διάπραξη της κλοπής. Στη συνέχεια, τα αφαιρεθέντα χρηματικά ποσά και τιμαλφή αποστέλλονταν σταδιακά στη χώρα καταγωγής τους μέσω μεταφορικών εταιρειών ή καταστημάτων μεταφοράς χρημάτων, αφού πρώτα τα αποθήκευαν προσωρινά στις οικίες των γυναικών μελών της σπείρας».

Διαρρηκτικά εργαλεία

Γεωργιανοί διαρρήκτες: Χρυσαφικά και αποδείξεις εμβασμάτων

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών, τιμαλφών και άλλων αντικείμενων, καθώς και πλήθος από έγγραφα αποστολής χρημάτων. Γεγονός είναι ότι τέτοιο φαινόμενο εισβολών με «Δούρειους Ίππους» οικιακές βοηθούς, που στρατολογούν η «ψαρεύουν» οι ίδιοι οι αλλοδαποί κακοποιοί- τρόπος ενεργειών Γεωργιανών-, έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές και στο παρελθόν γι αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Άλλες οικιακές βοηθοί, Ελληνίδες η αλλοδαπές, γίνονται ένα με την οικογένεια στην οποία εργάζονται. Άλλες όμως, ευάλωτες στις πιέσεις των μαφιόζων συμπατριωτών τους, υποκύπτουν και δίνουν τις πληροφορίες.

Διαρρηκτικά εργαλεία

Γεωργιανοί διαρρήκτες: Σαρωτική επιχείρηση

Τον Μάιο του 2018 η Αστυνομία, σε μία σαρωτική επιχείρηση είχε συλλάβει 20 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, δομημένης πάνω στα πρότυπα της γεωργιανής μαφίας, που χρησιμοποιούσε επίσης οικιακές βοηθούς. Τότε είχε αποκαλυφθεί ότι οι οικιακές βοηθοί, έχοντας στην κατοχή τους τα κλειδιά των σπιτιών, εξυπηρετούσαν τα μέλη των μαφιόζικων ομάδων να βγάζουν αντικλείδια. Πάνω σε κομμάτια… πλαστελίνης πατούσαν τα κλειδιά και από τις δύο πλευρές, φτιάχνοντας με αυτό τον τρόπο «εκμαγείο»!

Τα μέλη των συμμοριών έπαιρναν την πλαστελίνη και από εκεί αντέγραφαν τα εντυπωμένα στοιχεία του κλειδιού και κατασκεύαζαν αντικλείδι. Όταν οι ιδιοκτήτες έλειπαν πήγαιναν στα διαμερίσματα, άνοιγαν την κεντρική πόρτα, χωρίς να αφήσουν ίχνη και άρπαζαν χρήματα κοσμήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο αντικείμενο έβρισκαν. Σε χρόνο-ρεκόρ πουλούσαν τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια η αλλού, εισέπρατταν τα χρήματα και αμέσως τα έστελναν με εμβάσματα στη χώρα τους! Κι αυτό γιατί έτσι θεωρούσαν ότι ακόμη και σε περίπτωση εντοπισμού τους από τις αστυνομικές αρχές, δεν θα βρίσκονταν κλοπιμαία στην κατοχή τους και δεν χάνονταν τα μετρητά! Με βάση τα στοιχεία οι κακοποιοί έχουν πραγματοποιήσει πάνω από εκατό ληστρικές επιδρομές με ασύλληπτη λεία.

Διαρρηκτικά εργαλεία
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις