Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα θέρμανσης 2021 παράταση: Η απόφαση του υπουργείου, μέχρι πότε οι αιτήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης 2021 παράταση: Η απόφαση του υπουργείου, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Επίδομα θέρμανσης 2021 παράταση: Την παράταση τελικά της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης που έληγε σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Την παράταση τελικά της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης που έληγε σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ήδη μέσα στη μέρα υπήρχε η φημολογία ότι το υπουργείο θα δώσει τελικά μια μικρή παράταση στις αιτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι κάποια νοικοκυριά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους, καθώς ήταν λανθασμένοι οι ταχυδρομικοί κώδικες σε ορισμένες περιοχές. Συγκεκριμένα «για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, παρατείνεται η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το επίδομα θέρμανσης, η οποία έληγε σήμερα, έως την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021.

Συνολικά, μέχρι στιγμής, έχουν γίνει αποδεκτές περισσότερες από 642.800 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, το ύψος του οποίου δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τα 650 ευρώ για κάθε δικαιούχο. Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις οικισμών που οι κάτοικοί τους έχουν πρόβλημα με τον Ταχυδρομικό Κώδικα στον σχετικό πίνακα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ. 2131621000, ώστε να γίνεται άμεσα η σχετική διόρθωση, ή να στέλνουν e-mail στη διεύθυνση [email protected]

Καμινάδα

Επίδομα θέρμανσης: Πώς θα υπολογιστεί

Φέτος το επίδομα θέρμανσης θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι και, όπως έχει διευκρινιστεί από το υπουργείο Οικονομικών, στις περιπτώσεις οικισμών που οι κάτοικοί τους δεν βρίσκουν τον οικισμό τους ή έχουν πρόβλημα με τον Ταχυδρομικό Κώδικα στον σχετικό κατάλογο, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ. 213-1621000, ώστε να γίνεται άμεσα η σχετική διόρθωση.

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά φέτος επιδοτούνται, σε μικρούς οικισμούς με υψηλές θερμαντικές ανάγκες, όσοι καταναλώνουν καυσόξυλα για θέρμανση. Έτσι, αποφασίστηκε ότι διευρύνεται ο χρόνος στο πλαίσιο του οποίου μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα σχετικά τιμολόγια, ώστε να προσμετρώνται όσα έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020. Όσοι ήδη έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου 2020, μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα, η οποία είναι ενεργή». Το ύψος του επιδόματος που θα λάβει κάθε δικαιούχος δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τα 650 ευρώ.

Επίδομα θέρμανσης: Τα κριτήρια

-Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα ανέρχεται έως 12.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο και 20.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 22.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.

-Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει το ποσό των 130.000 ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 250.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις