Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα 534 ευρώ πότε θα μπει: Από Τρίτη 12/1 οι καταβολές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 534 ευρώ πότε θα μπει: Από Τρίτη 12/1 οι καταβολές

Επίδομα 534 ευρώ πότε θα μπει: Από αύριο Τρίτη 12 Ιανουαρίου θα αρχίσει να καταβάλλεται το επίδομα των 534 ευρώ στους δικαιούχους που μπήκαν σε αναστολή τον Δεκέμβριο.

Από αύριο Τρίτη 12 Ιανουαρίου θα αρχίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταβάλλεται το επίδομα των 534 ευρώ στους δικαιούχους που μπήκαν σε αναστολή τον Δεκέμβριο. Η πληρωμή αφορά τους εργαζόμενους που μπήκαν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο, είτε γιατί η επιχείρηση στην οποία εργάζονται έκλεισε, είτε θεωρείται πληττόμενη λόγω της πανδημίας. Οι πιστώσεις γίνονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το υπουργείο Εργασίας. Η ημερήσια αποζημίωση για που δικαιούται ο εργαζόμενος ανέρχεται σε 18 ευρώ για κάθε ημέρα αναστολής. Σε περίπτωση εργαζόμενου, με δύο ή παραπάνω εργοδότες, η αποζημίωση ειδικού σκοπού που θα λάβει υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των ημερών αναστολής του (το τυχόν κοινό διάστημα ημερών αναστολής προσμετράται μια φορά και δεν αθροίζεται) και ως ποσό αναφοράς λογίζεται το ποσό των 534 ευρώ που αντιστοιχεί σε 30 ημέρες εργασίας.

Όπως είχε συμβεί και τον Νοέμβριο, οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ που εντός Δεκεμβρίου, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν πληττόμενες και για το υπόλοιπο του μήνα ήταν κλειστές με κρατική εντολή, έπρεπε να έχουν υποβάλλει ξεχωριστό έντυπο – δήλωση αναστολής για κάθε κατηγορία.

Επίδομα 400 ευρώ σε επιστήμονες

Επίδομα 400 ευρώ για αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες από επτά κλάδους θα δοθεί προς τα τέλη Ιανουαρίου. Το πόσο των 400 ευρώ θα δοθεί σε δικηγόρους, μηχανικούς, οδοντιάτρους, γεωτεχνικούς, οικονομολόγους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές. Το συνολικό διαθέσιμο ποσό δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τα 35 με 40 εκατ. ευρώ, κάτι -που σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμοδίων παραγόντων- σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα κινηθούν μεταξύ των 80.000 και 100.000 αυτοαπασχολουμένων. Η έναρξη υποβολής αιτήσεων αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρώνονται οι δικαιούχοι
Δείτε ακόμη
Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Έρχεται η «επιστρεπτέα προκαταβολή» Νο6 – Συνεχίζεται η “ομπρέλα” των μέτρων στήριξης
“Εξοικονομώ – Αυτονομώ”: Αναβολή 14 ημερών στις αιτήσεις από Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις