Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εκπτώσεις 2021 πότε αρχίζουν: Τι λέει η αγορά, πόσο θα διαρκέσουν
ΕΛΛΑΔΑ

Εκπτώσεις 2021 πότε αρχίζουν: Τι λέει η αγορά, πόσο θα διαρκέσουν

Εκπτώσεις 2021 πότε αρχίζουν: Το 2020 ήταν μία δύσκολη χρονιά για το λιανεμπόριο καθώς μικρά και μεγάλα καταστήματα λειτούργησαν στο πλαίσιο που διαμορφώθηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Το 2020 ήταν μία δύσκολη χρονιά για το λιανεμπόριο καθώς μικρά και μεγάλα καταστήματα λειτούργησαν στο πλαίσιο που διαμορφώθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, κυρίως δηλαδή με ηλεκτρονικές αγορές και όσο πρόλαβαν με τη μέθοδο του click away. Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, οι εκπτώσεις, με το λιανεμπόριο ωστόσο να είναι κλειστό. Αυτό σημαίνει πως οι αγορές από τους καταναλωτές μπορούν να γίνουν μόνο από τα καταστήματα που διαθέτουν e-shop, αφού και η δυνατότητα του click away, που υπήρχε κατά την περίοδο των γιορτών, έχει αρθεί λόγω του αυστηρότερου lockdown που ισχύει στη χώρα έως τις 18 Ιανουαρίου. Η ανησυχία του εμπορικού κλάδου είναι μεγάλη καθώς βλέπουν ότι θα χαθεί η εκπτωτική περίοδος, μια περίοδο που το λιανεμπόριο έκανε μεγάλους τζίρους.

Όπως σημειώνουν, μέσα στο επόμενο 2μηνο, θα πρέπει να έχουν ξεπουλήσει το εμπόρευμά τους και παράλληλα να έχουν πληρώσει τους προμηθευτές τους, για τις χειμερινές τους προμήθειες. Με κλειστά μαγαζιά, όπως καταλαβαίνει κανείς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Μάλιστα, παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι στην περίπτωση που το lockdown συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα έχουν άλλη λύση πέρα από το να βάλουν οριστικό λουκέτο.

Επίσης, σημειώνουν ότι δεν έχει νόημα η μετάθεση της ημερομηνίας για τις χειμερινές εκπτώσεις. «Το να πάνε τον Μάιο οι χειμερινές εκπτώσεις δεν έχει κανένα νόημα. Αυτό το δίμηνο είναι πάρα πολύ κρίσιμο γιατί κάποιοι έχουν στοκ εμπορεύματα. Δεν υπήρχε καμία κανονική περίοδος για να πουληθούν στην ώρα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στο Open.

Εξαδάκτυλος: Προτιμότερο να ανοίγαμε λιανεμπόριο παρά τα σχολεία

Την αντίθεση του με τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για την χαλάρωση του lockdown, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του στο twitter, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογραμμίζει ότι θα ήταν προτιμότερο να ανοίξει το λιανεμπόριο, αντί του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων.

Η ανάρτηση του κ. Εξαδάκτυλου, έχει ως εξής, «Μεταξύ του πατέρα που ζητά να ανοίξει το μαγαζί του και του παιδιού που θέλει να πάει στους συμμαθητές και τη δασκάλα του, νομίζω προηγείται ο πατέρας. Καλύτερα να έρθει εισόδημα στο σπίτι και να συνεχιστεί η Τηλεκπαίδευση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις