Κλοπή κοτέτσι Κορωπί: Θησαυρός θαμμένος σε τενεκέ φέτας

ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπή κοτέτσι Κορωπί: Θησαυρός θαμμένος σε τενεκέ φέτας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κλοπή κοτέτσι Κορωπί: Οι δράστες φωτογράφισαν τα χρήματα, απλωμένα στο κρεβάτι, πριν τα στείλουν στο Πακιστάν!

08.01.2021 | 08:28

Η Αστυνομία έφθασε στους δράστες της κλοπής-μαμούθ από τα έγκατα κοτετσιού, σε κατοικία με μεγάλο κτήμα στην περιοχή του Κορωπίου, αλλά ψάχνει τα χρήματα, πάνω από 150.000 ευρώ, στο Πακιστάν! Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση των αστυνομικών της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής αττικής, οι οποίοι εξιχνίασαν την κλοπή, σε χρόνο ρεκόρ από την καταγγελία, οι δράστες, Πακιστανοί κυρίως, έχουν στείλει πολύ μεγάλο ποσό Στο Πακιστάν, γεγονός που το μαρτυρούν τα εμβάσματα, που κατασχέθηκαν! Στην κατοχή των δύο εκ των τριών εμπλεκομένων Πακιστανών βρέθηκαν μόλις 1875 ευρώ, τα οποία προφανώς και προέρχονται από τον «θησαυρό» που εκλάπη από το σπίτι-κτήμα του Κορωπίου.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Οι αστυνομικοί, που ανέλαβαν την εξιχνίαση της σοβαρής υπόθεσης, βρήκαν ένα καταλυτικό στοιχείο το οποίο, μαζί με άλλα που προέκυψαν από την έρευνα, οδήγησαν στη σύλληψη των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες του alphafreepress.gr, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής αττικής βρήκαν στο κινητό τηλέφωνο ενός εκ των υπόπτων, αρχικά, μία φωτογραφία-«φωτιά». Οι δράστες, αφού μετέφεραν τα 165.000 ευρώ σε ένα δικό τους χώρο, άπλωσαν στο κρεβάτι τα χαρτονομίσματα και από τη χαρά τους τα φωτογράφισαν!!! Η κλοπή έλαβε χώρα μετά τον Αύγουστο του 2020, όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ο οποίος δραστηριοποείται στο εμπόριο φρούτων, έφυγε για διακοπές.

 

Κλοπή κοτέτσι Κορωπί: Καταγγελία στις 30 Δεκεμβρίου

Όπως ανέφερε στην Αστυνομία, στις 30 Δεκεμβρίου, όταν αποφάσισε να κάνει επίσημα την καταγγελία, τα χρήματα ανήκαν στον ίδιο, τη σύντροφό του και την κόρη του. Επειδή, όμως, αναχώρησαν από το σπίτι του Κορωπίου και η σύντροφός του με την κόρη του για διακοπές, σκέφτηκε να τα βάλει μέσα σε ένα τενεκέ από φέτα, να σκάψει δίπλα στο κοτέτσι και να τα κρύψει στο χώμα. Αυτό και έκανε. Όμως, φαίνεται ότι τις κινήσεις με την αξίνα τις παρατήρησαν δύο με τρεις αλλαδαποί -δύο Πακιστανο και ένας Ινδός- οι οποίοι διέμεναν σε ένα χώρο που είχε παραχωρήσει ο ίδιος και βοηθούσαν στις καθημερινές δουλειές. Όταν επέστρεψε στα μέσα Σεπτεμβρίου και πήγε στο κοτέτσι να βρει τα χρήματα, βρήκε μόνο άδειο τον τενεκέ! Κατάλαβε, πρόσθεσε, ότι οι κινήσεις του είχαν πέσει στην αντίληψη των αλλοδαπών.

Προσπάθησε να τα πάρει μόνος

Προσπάθησε, συνέχισε, για πολύ καιρό με την κουβέντα να τους πείσει να επιστρέψουν τα χρήματα. Εκείνοι αρνούνταν. Είδε ότι δεν υπήρχε αποτέλεσμα και προχώρησε στις 30 Δεκεμβρίου, στην επίσημη καταγγελία. Εντοπίστηκαν οι δράστες και συνελήφθησαν σε εμπορευματοκιβώτιο, που βρίσκονταν σε περιφραγμένο οικόπεδο στο Κορωπί Αττικής, δύο μέλη της συμμορίας που πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 21 και 22 ετών. Τα έτερα δύο μέλη της συμμορίας αναζητούνται.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 1.875 ευρώ, πλήθος αποδεικτικών μεταφοράς εμβασμάτων στη χώρα καταγωγής των κατηγορουμένων, μικροποσότητα κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και πλαστά έγγραφα.

Δείτε ακόμη

Εισαγγελική παρέμβαση για τον παπά που έριχνε αγιασμό με τη μάνικα
Κορονοϊός: Οδηγίες του ΓΕΕΘΑ για την είσοδο στο στρατόπεδο
Αμάρυνθος: Τετραπληγία διέγνωσαν οι γιατροί στον 25χρονο – Το μήνυμα της Βαρδινογιάννη
Exit mobile version