Φόρμουλα 1 – Αγγλία: Χρόνια πολλά κ. Χάμιλτον

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φόρμουλα 1 – Αγγλία: Χρόνια πολλά κ. Χάμιλτον

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Φόρμουλα 1 - Αγγλία: Έκλεισε τα 36 του πια ο πολυπρωταθλητής, ο οποίος είναι και υπό χειροτονία Σερ και είναι και μεταγραφικός στόχος της Φεράρι!

08.01.2021 | 07:42

Φόρμουλα 1Αγγλία: Τα 36 του έτη συμπλήρωσε πλέον ο Χάμιλτον και γιόρτασε σε στενό κύκλο τα γενέθλιά του. Ηταν 7/1 του 1985 όταν γεννήθηκε ο άσος του βολάν από στο Στίβενεϊτζ και νυν Σερ της αγγλικής τάξης των ευγενών. Γιατί αυτό είναι πλέον ο Λιούς Χάμιλτον. Ενας ευγενής, ένας ιππότης του στέμματος. Ενας Σερ! Ένας «ιππότης» με… μαύρο μονοθέσιο. Ο Λιούις Χάμιλτον θα λάβει και επίσημα από την Βασίλισσα Ελισάβετ την σπουδαία τιμητική διάκριση σε επίσημη τελετή, που θα διεξαχθεί στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Έτσι, θα φέρει τον τίτλου του «Σερ». Πρόκειται για μία κίνηση αναγνώρισης των επιτευγμάτων του εφτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, καθώς την τιμή αυτή λαμβάνουν μόνο επιλεγμένα πρόσωπα για κάποιο μεγάλο κατόρθωμα τους. Όμως, δεν είναι ο πρώτος «ιππότης» οδηγός της Φόρμουλα 1.

Πιο συγκεκριμένα, ο Χάμιλτον θα γίνει μέλος μια ξεχωριστής «παρέας» καθώς θα ενταχθεί στην λίστα με τους υπόλοιπος «Σερ» της Φ1. Ήδη τον τίτλο κατέχουν οι Σερ Τζάκι Στιούαρτ, Σερ Στέρλινγκ Μος, Σερ Φρανκ Γουίλιαμς, Σερ Πάτρικ Χεντ και Σερ Τζακ Μπέιμπχαμ. Θυμίζουμε, ο Χάμιλτον πέτυχε σπουδαία πράγματα την φετινή σεζόν, σπάζοντας τα ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ  (7ος τίτλος και 95η pole position) και βοήθησε στον αγώνα κατά του ρατσισμού, ιδρύοντας την «Επιτροπή Χάμιλτον» υπέρ της ποικιλομορφία στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ενώ, αναδείχθηκε και προσωπικότητα της χρονιάς από το αγγλικό «BCC».

Φόρμουλα 1 – Αγγλία: “Πραγματικός γίγαντας”

Για την διάκριση του Χάμιλτον μίλησε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Φόρμουλα 1, Στέφανο Ντονιτσέλι, λέγοντας: «Ο Λιούις είναι ένας πραγματικός γίγαντας του αθλήματός μας και η επιρροή του είναι τεράστια τόσο εντός όσο και εκτός ενός αυτοκινήτου. Αυτό που έχει επιτύχει είναι εκπληκτικό. Όλοι μας στη Formula 1 τον συγχαίρουμε γι αυτήν την άξια αναγνώριση των επιτευγμάτων του και ανυπομονούμε να δούμε περισσότερη από τη λαμπρότητα του το 2021».

Φόρμουλα 1 – Αγγλία: Η φημολογούμενη μεταγραφή

Στο μεταξύ, ο πρωταθλητής ήδη έχει αποτελέσει πόλο έλξης για την υποφγραφή του. Ενόψει της νέας σεζόν ή και της επόμενης. Και για χάρη του ετοιμάζεται να κάνει μία κίνηση «βόμβα» η Φεράρι! ΚΑι κάποιοι λένε πως ήδη βρίσκεται πολύ κοντά στο να κάνει δικό της τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. 

Οι οικονομικές διαφορές που έχει ο Βρετανός πιλότος με την Μερσεντές, φέρνει την «Σκουντερία» πολύ κοντά στην απόκτηση του. Αυτό προκύπτει και από ξένα δημοσιεύματα, καθώς τονίζεται ότι η ιταλική ομάδα θέλει να εκμεταλλευτεί την διαφορά ανάμεσα σε Χάμιλτον και Μερσεντές για να ευνοηθεί με την ένταξη του στο δυναμικό της.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει γράψει με «χρυσά» γράμματα το όνομα του στην ιστορία της Φόρμουλα 1, ξεπερνώντας αρκετά ρεκόρ του θρυλικού Μίκαελ Σουμάχερ, καθώς εκτός από τα 7 πρωταθλήματα τον ξεπέρασε σε νίκες (95) στην ιστορία της Φόρμουλα 1. Ο Χάμιλτον έχει γράψει ιστορία στο κόκπιτ της Μερσεντές, αφού αγωνίζεται στην γερμανική ομάδα για 14 χρόνια. Όμως, αυτή την φορά όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές θα ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους.

Φόρμουλα 1 – Αγγλία: Χρυσάφι στα πόδια του

Η ανανέωση του συμβολαίου είναι στάσιμη και τα σενάρια για το μέλλον του Χάμιλτον είναι πολλά. Αυτό που ψιθυρίζεται όμως, είναι ότι η Φεράρι μπήκε «σφήνα» με τεράστιο ποσό. Και οι «Express» και «Corriere dello Sport» τόνισαν πως πράγματι υπάρχει μια «χαώδης» οικονομική διαφορά ανάμεσα στην Μερσεντές και τον Χάμιλτον. Ο οποίος ζήτησε ένα κλειστό τετραετές συμβόλαιο με απολαβές 50 εκατομμυρίων ετησίως που δεν καλύπτει προς ώρας η ομάδα του. Και το οποίο, προσθέτουν τα ρεποερτάζ, ότι προτίθεται να συζητήσει η Φεράρι! Που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και είναι έτοιμη για να κινηθεί και να εντάξει στο δυναμικό της τον σπουδαίο Βρετανό! Είναι άλλβωστε χαρακτηριστικό, πως και οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν ως φαβορί την «Σκουντερία» για την νέα ομάδα του Λιούις Χάμιλτον. Στα πόδια του οποίου κάνουν πάρτι τα εκατομμύρια. Και όλα αυτά ενώ μόλις το τελευταίο 24ωρο γιρτάζιε τα 36α γενέθλιά του!

Δείτε ακόμη: 

Πήρε Ρέαμπτσιουκ για 4,5 χρόνια ο Ολυμπιακός
Νίκη για τη Γιουνάιτεντ, γκέλα η Εβερτον
Στιγμές 2020: Από την 8άρα της Μπάγερν, στην αποχή των Μπακς
Exit mobile version