Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Βέφα Αλεξιάδου γιορτή: Παράπονο για όσους την ξέχασαν
LIFESTYLE

Βέφα Αλεξιάδου γιορτή: Παράπονο για όσους την ξέχασαν

Βέφα Αλεξιάδου γιορτή: Εξέφρασε το παράπονό της για όσους την ξέχασαν

Η γνωστή μαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου εξέφρασε το παράπονό της για όσους την ξέχασαν. Συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή (3 Ιανουαρίου) είχε την ονομαστική της εορτή, καθώς το βαπτιστικό της είναι Γενοβέφα. Από ό,τι φαίνεται δεν έλαβε ευχές από όσους περίμενε. Συγκεκριμένα με ανάρτησή της στο Facebook, κέρασε «διαδικτυακό» γλυκό, καθώς, λόγω των συνθηκών, δεν μπορούσε να το κάνει δια ζώσης.  Δεν δίστασε όμως, να σχολιάσει και το γεγονός ότι κάποιοι την ξέχασαν και αυτό την λύπησε.

Όπως αναφέρει το ποστ της Βέφας Αλεξιάδου: «Σήμερα ήταν η γιορτή μου και κανείς δεν με θυμήθηκε! Εγώ όμως θα σας κεράσω την πιο αγαπημένη μου τούρτα, Μπλακ φόρεστ. Πάρτε πιατάκι και μαχαίρι και κόψτε. Τα χρόνια πολλά μου τα λέτε μετά» έγραψε η Βέφα Αλεξιάδου κάτω από τη φωτογραφία με την μπλακ φόρεστ τούρτα. Kαυστικότατη λοιπόν, δήλωσε ότι κανείς δεν θυμήθηκε να της ευχηθεί. Άραγε κυριολεκτεί;

βεφα αλεξιαδου φέισμπουκ

Βέφα Αλεξιάδου: Η πορεία  και τα χτυπήματα της μοίρας

Η Βέφα Αλεξιάδου γεννήθηκε το 1933 στο Βόλο. Σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατόπιν παρακολούθησε σπουδές Υγιεινής των Τροφών, Διακόσμησης και Σύγχρονης Μαγειρικής Τέχνης στην Αμερική. Η ενασχόλησή της με τη μαγειρική ξεκίνησε με την προτροπή των φίλων και των γνωστών της. Εκείνη, αποφάσισε τότε να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο «Πρόσκληση σε Γεύμα». Μέσα σε 20 χρόνια δημιουργικής δουλειάς έγραψε και εξέδωσε 11 βιβλία μαγειρικής που ξεπέρασαν τα 2.000.000 αντίτυπα. Παράλληλα ασχολήθηκε και με την παρουσίαση τηλεοπτικών, μαγειρικών εκπομπών και ασχολείται ως σήμερα με την επιχείρησή της Vefa’s House.

H πρώτη μεγάλη απώλεια που βίωσε η πασίγνωστη μαγείρισσα, ήταν ο θάνατος του συζύγου της το 2006. Το δεύτερο χτύπημα ήρθε το 2014. Η κόρη της Αλεξία πεθαίνει από κρίση άσθματος που της προκάλεσε άλλου είδους επιπλοκή. Η Βέφα συντετριμμένη, κατάφερε μετά από καιρό να σταθεί ξανά στα πόδια της, καθώς έπρεπε να στηρίξει την άλλη κόρη της Άντζυ, η οποία έδινε μάχη με τον καρκίνο. Το τρίτο χτύπημα, ήρθε το 2015 όταν και η Άντζυ, έφυγε από τη ζωή λόγω της επιδείνωσης της κατάστασής της. Η Βέφα Αλεξιάδου σήμερα, στα 87 χρόνια της, αντλεί δύναμη και ζωή από τις εγγονές της και τη μεγάλη αγάπη της, που δεν είναι άλλη από τη μαγειρική.

 

βέφα αλεξιάδου όρθια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις