Ναρκωτικά Κέρκυρα: Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ηρωίνης

ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά Κέρκυρα: Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ηρωίνης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ναρκωτικά Κέρκυρα: Οι αστυνομικοί άνοιξαν τις μικρές μπάλες και βρήκαν μέσα τη «γέμιση», που μεταφράζεται σε 110 γραμμάρια ηρωίνης

06.01.2021 | 11:47

Χριστουγεννιάτικα στολίδια, που έκρυβαν στο εσωτερικό τους «λευκό θάνατο»! Ούτε οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Κέρκυρας, δεν μπορούσαν να πιστέψουν σ αυτό που έβλεπαν, όταν άνοιγαν δύο «μπάλες» από αυτές που κρεμάνε οι πολίτες, στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο τους για να ομορφύνει. Επρόκειτο για 110 γραμμάρια ηρωίνης, τα οποία είχαν σταλεί από την Αθήνα με παραλήπτη Κερκυραίο, μέσω εταιρίας ταχυμεταφοράς. Η παραλαβή των χριστουγεννιάτικων στολιδιών, καθυστέρησε κάπως, αλλά όταν τελικά πραγματοποιήθηκε οι αστυνομικοί ήταν εκεί, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

από τον Πέτρο

   Καρσιώτη

Μόλις ο παραλήπτης παρέλαβε το δέμα με τα στολίδια, τον ακινητοποίησαν και ξεκίνησαν, μετά από πληροφορίες που είχαν για διακίνηση ναρκωτικών, να ελέγχουν το περιεχόμενο. Πολλοί θα εξαπατούνταν βλέποντας «αθώες» χριστουγεννιάτικες μπάλες. Όχι, όμως, οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί.

Άνοιξαν τις μικρές μπάλες και βρήκαν μέσα τη «γέμιση», που μεταφράζεται σε 110 γραμμάρια ηρωίνης, του ναρκωτικού που σκοτώνει νέους ανθρώπους, που πέφτουν στην παγίδα. Ήταν τέτοια η έκπληξη που οι αστυνομικοί βιντεοσκόπησαν και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα σχετικά καρέ από το άνοιγμα των στολιδιών.

110 γραμμάρια ηρωίνης

Για την υπόθεση η Αστυνομία ανακοίνωσε σε περιοχή της Νότιας Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε ημεδαπός να έχει στην κατοχή του δέμα, που περιείχε δύο συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 110 γραμμαρίων.

Επιπλέον, στην κατοχή του, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Μέσα από τα πρόσθετα στοιχεία που θα προκύψουν από την έρευνα, πιστεύεται ότι θα εντοπιστεί και ο αποστολέας των χριστουγεννιάτικων στολιδιών.

Ένας άλλος ημεδαπός, συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

 

Θεσσαλονίκη και Γρεβενά

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίσθηκε ο προαναφερόμενος άνδρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και πραγματοποιήθηκε έρευνα στη οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ποσότητες κοκαΐνης βάρους 148 γραμμαρίων, ποσότητες κάνναβης βάρους 199 γραμμαρίων, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, σκευάσματα που χρησιμοποιούσε για την νόθευση της κοκαΐνης και χρηματικό ποσό 10.860 ευρώ.

Στα Γρεβενά, τέλος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας, συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Βραδινές ώρες, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον προαναφερόμενο, όπου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι. Ακολούθως, με τη συμμετοχή και της Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

22 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας, 2 πομποδέκτες, ο ένας εκ των οποίων ήταν λειτουργικός, καθώς και ένας φορτιστής πομποδέκτη, μία μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος και το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ.

Exit mobile version