Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες – Δυτικά προάστια: Βίντεο με εντολή εισαγγελέα από τη δράση των ληστών
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες – Δυτικά προάστια: Βίντεο με εντολή εισαγγελέα από τη δράση των ληστών

Ληστείες - Δυτικά προάστια: Οι δύο ημεδαποί συνελήφθησαν στις 10 Δεκεμβρίου από Ειδική Ομάδα Αστυνομικών της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής

Με φωτογραφίες και βίντεο από τη δράση τους, στη διάρκεια ληστρικής εισβολής σε έναν από τους στόχους τους, συνοδεύεται η εισαγγελική διάταξη με την οποία οι Αρχές, ζητούν πληροφορίες για το δίδυμο που διέπραττε ληστείες σε καταστήματα και φαρμακεία των Δυτικών Προαστίων. Πρόκειται για τους ημεδαπούς, οι οποίοι, φορώντας πάντα μάσκες για τον κορονοϊό, κατάφερναν να μπαίνουν στα καταστήματα απαρατήρητοι, αφού φαινόταν ότι τηρούσαν στην εν΄τελεια τα μέτρα. Ξαφνικά όμως, όταν έφθαναν μπροστά στα ταμεία, τραβούσαν μαχαίρι, άρπαζαν τις εισπράξεις από τα ταμεία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν δίστασαν να ασκήσουν βία κατά των υπαλλήλων. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών των ληστειών, χρειάστηκε να συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Δυτικής αττικής, μοναδικό έργο της οποίας ήταν να βρουν ποιοι κρύβονταν κάτω από τις μάσκες covid.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο

   Καρσιώτη

Εξιχνιάστηκαν, έως τώρα, πέντε περιπτώσεις ληστειών, σε καταστήματα σε ΄Ιλιον, Περιστέρι, Αγίους Αναργύρους. Υπενθυμίζεται ότι όταν συνελήφθησαν οι δράστες στις 10 Δεκεμβρίου, το Alphafreepress, έγραφε, μεταξύ άλλων: «Εν μέσω lockdown, φορώντας πάντα χειρουργικές μάσκες για τον κορονοϊό, έμπαιναν σε καταστήματα των Δυτικών Προαστίων που παραμένουν ανοιχτά για την εξυπηρέτηση του Κοινού και αιφνιδίαζαν.

Οι μασκοφόροι τραβούσαν ξαφνικά μαχαίρι, ακινητοποιούσαν τους εργαζόμενους πίσω από τα ταμεία σε Μίνι Μάρκετ, ζαχαροπλαστεία και φαρμακεία κυρίως και τους ανάγκαζαν να παραδώσουν όλα τα χρήματα που είχαν εκείνη τη στιγμή στα ταμεία τους.

ένας από τους ληστές των Δυτικών Προαστίων

Δεν δίσταζαν να χτυπήσουν εργαζόμενους

Σε ορισμένες περιπτώσεις δε, δεν δίσταζαν να χτυπήσουν, τους υπαλλήλους, που σκέφτηκαν να αντιδράσουν για να αρπάξουν τα χρήματα.

Οι συνεχείς καταγγελίες καταστηματαρχών στην Αστυνομία, από τις περιοχές ΄Ιλιον, Περιστέρι, Αγίους Αναργύρους, οι οποίοι ανέφεραν ένα άγριο δίδυμο ληστών είτε με μαχαίρι είτε με σουγιά, λήστευαν και χτυπούσαν τους εργαζόμενους, υποχρέωσε την Ασφάλεια Αττικής να συστήσει ειδική ομάδα αστυνομικών, οι οποίοι ανέλαβαν τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών.

Αφού τους συνέλαβαν, παρουσίασαν τον τρόπο δράσης:

«Οι ανωτέρω εισέρχονταν σε καταστήματα και με την απειλή μαχαιριού αποσπούσαν τις εισπράξεις από το ταμείο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δε δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος των υπαλλήλων, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση τους και να επιτύχουν το σκοπό τους.

ληστής Δυτικών Προαστίων

Μάσκες, σουγιάς, ενδύματα και ηρωίνη

Κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, κάλυπταν πάντοτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με ιατρικές ή υφασμάτινες μάσκες, εκμεταλλευόμενοι την υποχρεωτική χρήση τους ένεκα της πανδημίας, δεδομένο που πέραν της κάλυψης των χαρακτηριστικών του προσώπου, τους προσέφερε και το στοιχείο του αιφνιδιασμού».

Από τις έρευνες των αστυνομικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων σουγιάς, μαχαίρι, πλήθος ενδυμάτων που σχετίζονται με τις έκνομες πράξεις, κυνηγετικό όπλο, μεταλλικός σκελετός που προέρχεται από κλεμμένη μοτοσυκλέτα και μικροποσότητα ηρωίνης.

Δείτε το βίντεο με τη μεθοδολογία δράσης κατά της διάπραξη ληστείας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις