Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άνοιγμα σχολείων Κεραμέως: Τι θα ισχύσει – Σε λειτουργία νέα πλατφόρμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα σχολείων Κεραμέως: Τι θα ισχύσει – Σε λειτουργία νέα πλατφόρμα

Άνοιγμα σχολείων Κεραμέως: Όπως σημείωσε η υπουργός θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων

Τα μέτρα που θα ισχύουν αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία που είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν τις πόρτες τους και να υποδεχτούν τους μαθητές στις 11 Ιανουαρίου, η προσέλευση θα γίνεται με κλιμακούμενη ώρα, ενώ όπως σημείωσε η υπουργός θα υπάρχει δυνατότητα για διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων. Επίσης στα μέτρα που θα ληφθούν περιλαμβάνονται και τα διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα, θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι των σχολείων για τους ίδιους λόγους.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως γνωστοποίησε πως θα  ανοίξει ειδική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς για να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00. «Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια εικόνα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα αυτή αφορά και στους μαθητές του λυκείου, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν μέσω αυτής την εξέτασή τους για τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.  Η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε επίσης ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Τι θα γίνει με γυμνάσια, λύκεια και Πανεπιστήμια

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια, η υπουργός σημείωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς όπως είπε, ήταν μια δύσκολη χρονιά.

Για τα Πανεπιστήμια είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για δια ζώσης μαθήματα, ενώ όπως είπε η υπουργός θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

απολύμανση στο σχολείο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις